Nu biedt MyEtherWallet toegang tot 2000 DeFi en NFT DApps op mobiel

Met een nieuwe dApps Browser-functie in zijn mobiele app hebben Ethereum wallet en interface MEW gedecentraliseerde applicaties naar zijn 1,3 miljoen maandelijkse gebruikers gebracht. MEW staat voor MyEtherWallet. MEW-gebruikers krijgen rechtstreeks vanaf hun smartphone toegang tot meer dan 2.000 op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde applicaties, zoals DeFi- en NFT-gebaseerde protocollen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met de DApp-analysesite DappRadar. Gebruikers kunnen met de DApps-browser DeDApps zoals UniSwap, SushiSwap en Balancer doorbladeren, zoeken en ermee communiceren om toegang te krijgen tot financiële diensten. Deze zijn onder meer leningen, asset swaps en staking. Ze kunnen ook hun DeFi-wallets van leningen en deposito’s volgen.

Veilige toegang wordt mogelijk gemaakt met de walletsoftware. Hierbij verlaat de privésleutel de beveiligde gecodeerde opslag van het apparaat nooit en wordt nooit gedeeld met de DApp. Ook hebben gebruikers toegang tot andere gedecentraliseerde wallet-apps, waaronder Status en Trust Wallet. Samen zijn de drie apps meer dan zes miljoen keer zijn gedownload

Echter, DappRadar meldt dat in januari slechts 72.000 dagelijkse actieve gebruikers gezien zijn. Hierdoor is er veel ruimte voor groei van het grote gebruikersbestand van MEW. Het is mogelijk voor gebruikers om te bladeren en zoeken naar specifieke DApps. Bovendien wordt later dit jaar verwacht dat iOS-gebruikers ranglijsten en statistieken kunnen bekijken voor 2000 DApps. Deze zijn normaal alleen zichtbaar met webbrowsers in de MEW-app.

Waarschijnlijk omvatten deze statistieken dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse actieve gebruikers, totale waarde vergrendeld en handelsvolumes. Kosala Hemachandra, MEW’s oprichter en CEO, gaf aan dat het niet uitmaakt op welke manier gebruikers DApps openen. Hun toewijding om DApps naar al hun gebruikers te brengen, weerspiegelt hun overtuiging dat wallets de hub kunnen en moeten worden waar het hele Ethereum DApp-ecosysteem samenkomt.

Ook bieden de nieuwe functies gebruikers toegang tot de groeiende non-fungibel token- of NFT-sector. De NFT-sector groeide in januari met 10x tot meer dan $ 33 miljoen in waarde, hoewel de sector nog erg jong is. Dit cijfer zal naar verwachting in 2021 opvallend stijgen. Nu worden bepaalde NFT-kunstwerken verkocht voor honderdduizenden dollars.

In 2020 waren DeFi-protocollen goed voor 95% van het $ 270 miljard DApp-transactievolume. DAppradar ontdekte eerder deze week dat Ethereum nog steeds aan kop is als het gaat om actieve gebruikers. Echter, stijgende transactiekosten en schaalbaarheidsproblemen vergroten de aantrekkelijkheid van alternatieve blockchains. Tijdens piekmomenten bedroegen de kosten meer dan $ 1.000, van enkele van de meer complexe DeFi-protocollen.

Durfkapitaalbedrijf Outlier Ventures meldde deze week dat de activiteit van ontwikkelaars echter lijkt af te nemen op oudere “Ethereum-killer” -netwerken. Dit in het voordeel van op Ethereum gebaseerde DeFi-protocollen zoals Aave en Balancer.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.