Nuvei, betaalbedrijf, lanceert ondersteuning voor 40 crypto’s, zoals Reddcoin en DOGE

Nuvei maakt het mogelijk voor e-commercehandelaren transacties uit te voeren in bijna 40 cryptocurrencies via zijn wereldwijde betalingsplatform. Handelaren die samenwerken met de betalingsprovider kunnen een reeks cryptocurrencies gebruiken om betalingen in 200 landen te verzenden en te ontvangen, volgens de aankondiging.

Het gaat hierbij om crypto’s zoals topactiva Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), minder bekende crypto’s zoals Reddcoin en Bitcoin Gold, en zelfs hypervluchtige munten zoals Dogecoin (DOGE). Hoewel Ripple te maken heeft met recente juridische problemen en de daaropvolgende schrapping van belangrijke beurzen, kunnen de klanten van Nuvei zelfs XRP gebruiken.

Philip Fayer, de CEO en voorzitter van Nuvei, reageerde op de lancering. Hij gaf aan dat de ondersteuning van het bedrijf voor crypto-activa gericht is op zowel grote als kleine klanten. Zij ervaren probleemloze betalingen en een grotere kans om deel te nemen aan een wereldwijde markt, volgens Nuvei. Vergeleken met traditionele fiat-betalingsmethoden beweert de aankondiging ook dat crypto-activatransacties verbeterde veiligheid, privacy en integriteit zullen bieden aan Nuvei’s gebruikers.

Echter, meerdere crypto-activa die door Nuvei worden ondersteund, zijn eerder het onderwerp geweest van 51% -aanvallen. Nuvei verwerkte in het laatste kwartaal van 2020 bijna $ 14 miljard van handelaren, terwijl het bedrijf over heel 2020 $ 43 miljard afhandelde. De concurrentie tussen traditionele betalingsproviders die de crypto-sector betreden, neemt toe. Daarom de aankondiging van Nuvei.

Visa kondigde op 29 maart een proefprogramma aan waarmee al zijn partners de Ethereum-blockchain kunnen gebruiken om transacties in fiat af te wikkelen. De oplossing maakt gebruik van de USDC stablecoin om transacties af te wikkelen. Paypal kondigde eind vorig jaar aan dat het cryptocurrency-services gaat aanbieden aan zijn gebruikers. Hierbij zullen gebruikers ook de mogelijkheid hebben om crypto te kopen en te verhandelen.

Buyaladdin, de in de VS gevestigde online shopping-app, kondigde op 22 maart aan dat het BTC en ETH gaat accepteren in meerdere winkelcentra in Zuid-Korea.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.