Om de registraties van cryptobedrijven te beoordelen, rekt UK FCA de registratieperiode met nog eens 9 maanden

De einddatum van de tijdelijke registratie van crypto-activabedrijven is verlengd van juli 2021 tot maart 2022, door de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar werd het Tijdelijke Registratieregime, of TRR, opgericht om cryptobedrijven in staat te stellen door te gaan met handelen. Terwijl de FCA hun registraties nog aan het beoordelen is.

Alle cryptobedrijven die zich vóór 16 december 2020 hebben aangemeld, hebben met de laatste aankondiging een tijdelijke registratie tot 31 maart 2022. De FCA verplichtte alle crypto-activabedrijven om te voldoen aan de AML-regelgeving van het land. De verplichting kwam nadat de FCA, toezichthouder is geworden van maatregelen ter bestrijding van het witwassen van geld en terrorismefinanciering voor cryptobedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

10 januari 2021 was de initiële deadline voor de registratie. De FCA kondigde de TRR aan en gaf tijdelijke registraties uit aan alle bedrijven die vóór 16 december een aanvraag hadden ingediend. Dit omdat de COVID-19-pandemie het bezoeken van locaties bemoeilijkte en door de “complexiteit en standaard van de ontvangen aanvragen”. Op 9 juli zou de beginperiode van de TRR eindigen.

Voor nieuwe bedrijven is volledige registratie vereist terwijl de tijdelijke registratie beperkt is tot bedrijven die vóór 10 januari 2020 actief waren. Een “ongekend aantal bedrijven” heeft hun aanvragen ingetrokken vanwege hun ondermaatse operaties met betrekking tot hun witwasregelgeving, volgens de aankondiging. Crypto-activabedrijven worden door de verlengde datum in staat gesteld om zaken te blijven doen terwijl de FCA doorgaat met haar robuuste beoordeling, geeft de aankondiging aan.

De risico’s die verbonden zijn aan de handel in crypto-activa zijn herhaald in de aankondiging van de FCA. Verder stelt de aankondiging dat een FCA-registratie de bescherming van activa van klanten niet garandeert. Eerder dit jaar bracht de financiële toezichthouder een waarschuwing uit toen Bitcoin (BTC) een duik nam onder de $ 33.000. Beleggers moeten bereid zijn al hun geld te verliezen terwijl ze in crypto investeren, benadrukte de UK FCA hierbij.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo