Om groene projecten mogelijk te maken, voorgesteld Bitcoin-mijnverbod in New York afgezwakt

Een voorgesteld verbod op cryptomining is afgezwakt en zal nu groene projecten toestaan. Hierin werd opgeroepen tot een gedwongen onderbreking van drie jaar voor alle mijnactiviteiten in New York. Op 8 juni werd het wetsvoorstel door de senaat aangenomen en is nu doorverwezen naar de staatsvergadering. Het wetsvoorstel zal worden overhandigd aan gouverneur Andrew Cuomo om de voorgestelde wetgeving goed te keuren of uit te spreken, als het in de vergadering wordt aangenomen.

Voor het uitvoeren van milieueffectbeoordelingen mijnactiviteiten in het driestatengebied probeerde de eerste Bill 6486A van de Senaat van New York alle cryptomining voor drie jaar stop te zetten. Het wetsvoorstel werd echter in de senaat gewijzigd om het over de streep te krijgen. De herziene 6486B-wet is nu uitsluitend gericht op elk bedrijf dat op koolstof gebaseerde brandstofbronnen gebruikt om cryptomining met proof-of-work aan te sturen.

Doordat het wetsvoorstel de uitbreiding van mijnactiviteiten op koolstofbrandstof verhindert, samen met de oprichting van nieuwe mijnactiviteiten die niet-hernieuwbare energiebronnen gebruiken, is er niet langer een specifiek tijdsbestek voor het verbod op cryptomining. Ook roept het gewijzigde wetsvoorstel op tot documentatie over de energie-output, de CO2-voetafdruk en het type brandstof dat door alle crypto-mijnwerkers wordt gebruikt.

Op 7 juni verklaarde gouverneur Cuomo dat hij niet precies te weten waarover het voorgestelde verbod ging. Hij is zich echter wel bewust van de milieuproblemen rond de crypto-mijnindustrie en gaf aan dat er ernstige zorgen zijn. Hij gaf verder aan dat er geen twijfel over bestaat dat er ernstige zorgen zijn. En dat hij naar de wetgeving zal kijken, zei gouverneur Cuomo.

Er lijkt een verband te zijn tussen het onderzoek van de New Yorkse wetgevers naar cryptomining en de doelstellingen voor duurzame energie. Hierbij verwijst het wetsvoorstel naar de “Climate Leadership and Community Protection Act” van de staat. Om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 85% te verminderen, stelde de Protection Act een doelstelling vast. En dat er binnen dat tijdsbestek nul netto-emissies zijn van alle sectoren van de economie.

De goedgekeurde uitbreiding van Greenidge’s gasgestookte Bitcoin-fabriek aan Seneca Lake is een doorlopend probleem voor sommige inwoners van New York. De fabriek is van plan om 85 megawatt aan stroom te besteden aan Bitcoin-mining tegen 2022. Het bedrijf heeft gerapporteerd over te gaan van steenkool naar aardgas, samen met de recente verschuiving naar koolstofneutraliteit via koolstofcompensaties.

Echter, het heeft de oppositie van milieugroep Seneca Lake Guardian niet getemperd. Op 5 juni merkte de groep op dat de Greenidge slechts was overgestapt van een kolengestookte centrale naar een “fracking-gasverbrandingsinstallatie”. Bovendien klaagde de milieugroep erover dat het Department of Environmental Conservation (DEC) de burgers in de steek heeft gelaten door het niet afmaken van een nieuwe Milieueffectrapportage.

Milieugroep Seneca Lake Guardian stelt dat Greenidge nu fossiele brandstoffen verbrandt om nepgeld te verdienen te midden van klimaatverandering, zonder regelgeving of toezicht.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo