Search
Close this search box.

Om het blockchain-sociale-mediaproject te leiden benoemt de EU een groot Finserv-bedrijf

Een grote financiële dienstverlener is aangesteld door het uitvoerend orgaan van de Europese Unie om een driejarig initiatief te leiden. Het initiatief is gericht op het vergroten van de integriteit van posts op sociale media met behulp van blockchain-technologie. Als onderdeel van het Next Generation Internet-initiatief van de Europese Commissie, zal het project, genaamd TruBlo, toezicht houden op een schat aan blockchain-ontwikkeling.

Om TruBlo te leiden is de Franse financiële dienstverlener Worldline aangesteld. Worldline genereerde in 2019, € 2,3 miljard, gelijk aan $ 2,8 miljard aan inkomsten. Worldline werd opgericht in 1970. Zoals gerapporteerd door Finextra zullen naar schatting de komende jaren 450 voorstellen worden beoordeeld als onderdeel van de doelstelling van het initiatief om vertrouwens- en reputatiemodellen op blockchain te ontwikkelen.

Terwijl negen tot voltooiing zullen worden gefinancierd, wordt verwacht dat 45 van de voorstellen gedeeltelijk zullen worden gefinancierd. Toni Paradell, TruBlo-coördinator en R&D-manager bij Worldline Iberia, zei dat het ontwikkelen van vertrouwensmodellen in het tijdperk van snel voortschrijdende technologie een fundamenteel probleem was. Paradell zei dat er negen projecten worden geïmplementeerd.

Deze zullen de sleutel zijn tot het creëren van vertrouwensmodellen die de uitwisseling van inhoud die door individuen vanaf elk apparaat wordt gegenereerd, mogelijk maken. Als we de technologieën een onderdeel van ons leven willen maken. En als we ons vermogen willen vergroten om een flexibele, effectieve en veilige omgeving voor digitale transformatie te stimuleren, zal dit van fundamenteel belang zijn.

Niet alleen vanuit overheidsinstanties zijn oproepen afkomstig tot hervorming van sociale media. Constante oproepen om sociale media naar de blockchain te migreren, waar niemand de voorwaarden kan dicteren, zijn op gang gebracht door de groeiende invloed van grote technologiebedrijven.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.