Search
Close this search box.

Om kritische procesdocumenten te produceren, verzoeken Tether en Bitfinex nog eens 30 dagen

Het moederbedrijf van crypto-exchange Bitfinex en stablecoin-uitgever Tether (USDT), iFinex Inc, heeft een verzoek gericht aan het Hooggerechtshof van New York. Het gaat erom de aanstaande procesdatum nog verder uit te schuiven. De juridisch adviseur van iFinex Inc verzocht nog eens 30 dagen om de documenten te overleggen die werden geëist door het Office of the Attorney General (OAG).

Dit volgens een aanvraag ingediend bij de rechtbank in New York op 19 januari. Op 15 januari zou het proces om het document te produceren, voltooid zijn. Deze datum was zelf ook een verlenging van de oorspronkelijke deadline van 16 december. Juridisch adviseur van Charles Michael, de beklaagde, zei in de aanklacht van de rechtbank van dinsdag dat er al een belangrijk deel van het materiaal was overhandigd aan de OAG.

Echter, er moesten nog toegevoegde overeengekomen documenten worden verkregen, gaf de juridisch adviseur verder aan. Het zal tijd kosten om de documenten in kwestie te produceren, werd opgemerkt in de indiening. Los hiervan ook dat er extra tijd zal moeten worden gereserveerd voor de OAG om het belang ervan te analyseren. De aanvraag luidt dat de partijen nog een paar weken nodig hebben om de aanvullende informatie te produceren.

Zo kan OAG de productie beoordelen en verder met elkaar overleggen of er verdere procedures nodig zijn, stond verder in de aanvraag. Tot april 2019 gaat deze voortdurende juridische strijd terug. Toen beweerde de procureur-generaal van New York dat Bitfinex had geprobeerd het verlies van $ 850 miljoen aan geld van klanten te verdoezelen. Zij zouden dit doen door illegale leningen aan te nemen van Tether, waarmee het uitvoerend leiderschap deelt.

Ook zouden de beklaagden een illegale aanbieding van effecten hebben gepleegd. Niet meer dan 74% van de Tether stablecoins werd daadwerkelijk ondersteund door echte kasreserves. Dit werd eerder aan het licht gebracht door het onderzoek van de NYAG. Tot vandaag heeft dit niet verhinderd dat meer dan $ 24 miljard aan USDT wordt uitgegeven. Bovendien is de stablecoin nog steeds betrokken bij het grootste volume van de spothandel op de cryptomarkt.

Paulo Ardoini, Chief Technology Officer van Bitfinex, herinnerde waarnemers onlangs met zijn Twitter-account eraan dat Tether geregistreerd en gereguleerd was onder het Financial Crimes Enforcement Network. Hij gaf verder aan dat elke suggestie dat USDT een borgstelling vertegenwoordigde, slechts een voorbeeld was van angst, twijfel en onzekerheid of FUD.

Velen vrezen dat een negatief resultaat namens iFinex Inc, hoe gerechtvaardigd ook, grote schade kan aanrichten aan de waarde van BTC en de rest van de cryptocurrency-markt. Door de waargenomen invloed van Tether bij het opdrijven van de prijs van Bitcoin (BTC) en de omvang van het dagelijkse gebruik door cryptocurrency-handelaren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.