Om stablecoin in de VS te lanceren, gaat Diem in zee met Silvergate bank

Diem Association, het door Facebook gesteunde digitale valutaproject, is een samenwerking aangegaan met de cryptocurrency-vriendelijke bank Silvergate. Het doel van de samenwerking is om een stablecoin te lanceren die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Een nieuw model van zijn aankomende stablecoin werd door Diem woensdag aangekondigd.

Hierbij verplaatste het zijn belangrijkste activiteiten van Zwitserland naar de Verenigde Staten en zijn aanvraag voor een betalingssysteemlicentie bij de Zwitserse Autoriteit voor Financiële Markten introk. De associatie is nu van plan om verder te gaan met haar USD stablecoin plannen via Silvergate Bank, die de uitgever van de Diem USD zal zijn en de Diem USD reserve zal beheren.

Diem Association omvat 26 financiële bedrijven, waaronder de op Nasdaq genoteerde cryptocurrency exchange Coinbase. Diem’s volledige dochteronderneming, Diem Networks U.S., zal het Diem Payment Network beheren, een op blockchain gebaseerd betalingssysteem dat Diem stablecoin-transacties faciliteert. Silvergate is een bank met zetel in de staat Californië en lid van de Federal Reserve.

Echter, volgens de aankondiging wil Diem Networks U.S. zich als een gelddienstenbedrijf laten registreren bij het Financial Crimes Enforcement Network van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Alan Lane, CEO van Silvergate, zegt dat zij geloven in de toekomst van in Amerikaanse dollar gedekte stablecoins en hun potentieel om bestaande betalingssystemen te transformeren.

Lane voegde eraan toe dat ze geïnspireerd zijn door Diem’s technologie en toewijding aan het bouwen van een betaalsysteem dat voldoet aan de regelgeving. En dat een veilige manier biedt om geld te verplaatsen. Stuart Levey, Diem CEO, merkte op dat hun plannen het project volledig binnen het regelgevingskader van de VS brengen en niet langer een vergunning van FINMA vereisen.

Toch heeft het project veel baat gehad bij het intensieve vergunningsproces in Zwitserland. Op Cointelegraph’s verzoek om commentaar heeft de Diem Association niet onmiddellijk gereageerd. Facebook bracht in juni 2019 een witboek uit voor zijn Libra cryptocurrency, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

Eerst was het plan om de digitale valuta te koppelen aan verschillende fiat valuta’s, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Singapore dollar. De door Facebook gesteunde Libra Association heeft sindsdien geworsteld om zijn stablecoin te lanceren, als gevolg van wereldwijde tegenwerking van regelgeving.

Uiteindelijk vond rebranding plaats naar de Diem Association in een schijnbare hernieuwde poging om de digitale valuta te lanceren. Kort nadat Mark Zuckerberg, Facebook CEO, eerder deze week blijkbaar liet doorschemeren een Bitcoin-houder te zijn, verscheen het nieuws. Zuckerberg kondigde namelijk aan dat twee van zijn geiten “Bitcoin” en “Max” werden genoemd.

De stap zou een teken kunnen zijn van binnenkort te verwachten aankondigingen van Bitcoin (BTC) aankopen van bedrijven zoals Facebook. Dit is wat sommige waarnemers van de crypto-industrie, waaronder CryptoQuant CEO Ki Young Ju, vervolgens suggereerden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.