Search
Close this search box.

Omzet Bitcoin mining bereikt jaarlijks hoogtepunt na terugkeer op niveaus van voor de halvering

Volgens recent onderzoek is de omzet van belangrijke on-chain meetgegevens zoals Bitcoin (BTC) mining terug op het niveau van voor de halvering. Met data van analyse dienstverlener Glassnode Studio wordt beweerd dat de omzet van Bitcoin mining terug is op het niveau van toen block beloningen het dubbele waren van wat deze nu zijn.

Toen de halvering plaatsvond midden mei stond de Bitcoin-prijs op $ 9.000. Tegen 18 november was dit bedrag verdubbeld naar $ 18.000. Dit duidt aan op een verband, want miners moeten genoeg activa verkopen om hun kosten te kunnen dekken. Terwijl hun werk winstgevend blijft. Hogere prijzen duiden aan op hogere winsten.

De bevindingen werden bevestigd door Blockchain.com, die de totale waarde van coin-base block beloningen en betaalde transactiekosten volgt. Op 18 november werd het hoogste niveau genoteerd voor de dagelijkse omzet voor dit jaar op $ 21,2 miljoen. Dit inclusief block beloningen en betaalde transactiekosten. Op 6 mei werd de vorige piek gevestigd toen $ 20,6 miljoen bereikt werd.

Na de halvering die block beloningen neerhaalde van 12,5 BTC naar 6,25 BTC, daalde de dagelijkse omzet naar nog net boven de $ 7 miljoen. Eerder dit jaar ervaarde de omzet een ineenstorting op 18 maart door een Coronapandemie veroorzaakte cryptomarkt val. In minder dan een week viel de Bitcoin-prijs met 45%. En door sterke daling van de mining omzet, kunnen overbelaste miners het werk opgeven door ongunstige marktcondities die dan ontstaan.

Echter, het omgekeerde juist schijnt nu te gebeuren waarbij prijzen recordhoogten bereiken momenteel. De hash rate is nog zo een factor die aangeeft dat het netwerk gezond is en miners diktevreden zijn. De hash rate is nu nog maar 10% verwijderd van het hoogste niveau ooit bereikt.

In China, waar zich de grootste mining activiteiten voltrekken, werden mining machines uitgeschakeld na het regenseizoen. Voorbereidingen werden getroffen voor verhuizing doordat goedkope waterkracht opraakte. Als gevolg hiervan daalde de hash rate voor dit seizoen met 37% tot minder dan 98 exahashes per seconde.

En vanaf dat moment is de hash rate, die velen beschouwen als te zijn verbonden aan de prijs, hersteld naar 143.4 EH/s. Dit zit dicht bij de piek van midden oktober toen de hash rate volgens Bitinfocharts.com stond op 157.6 EH/s.

De huidige omzet cijfers voor mining en hash rate herstel zijn goede signalen voor de voortzetting van de huidige bull markt. Waarschijnlijk zal een nieuw recordhoogte voor de Bitcoinprijs gevestigd worden nog voor eind van dit jaar.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.