On-chain gegevens suggereren dat accumulatie op komst is, hoewel Bitcoin onder $30K crasht

On-chain-statistieken suggereren dat walvissen BTC gestaag kunnen opkopen, hoewel Bitcoin (BTC) voor het eerst in een maand onder de $ 30.000 instortte. De Bitcoin-reserves van gecentraliseerde beurzen blijven verdampen, volgens het maandag-rapport “The Week On-Chain” van Glassnode. Dit gebeurt ondanks het recent aanhoudende bearish momentum die maandelijks aan beurzen wordt onttrokken.

Een momentum met een gemiddelde van 36.000 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $ 1 miljard. Grote investeerders verplaatsen BTC naar veilige opslag in plaats van hun coins op beurzen achter te laten ter voorbereiding op de verkoop. Dit is een indicatie die Glassnode afleidt van de slinkende Bitcoin-reserves op beurzen.

En recente toename van het aantal entiteiten dat Bitcoin sinds mei vasthoudt, van ongeveer 250.000 tot bijna 300.000 vandaag, heeft Glassnode ook geïdentificeerd. Een entiteit is een uniek on-chain cluster van gekoppelde adressen, volgen de beschrijving van Glassnode. Het aantal “verzendende entiteiten” is met ongeveer een derde is gedaald van 150.000 naar 100.000 merkte, de on-chain analyseprovider op.

Verzendende entiteiten zijn unieke adresclusters die verband houden met verkopen. “Ontvangende entiteiten” zijn aan de andere kant toegenomen met ongeveer 20% van 190.000 tot 250.000 in dezelfde periode. Ontvangende entiteiten zijn adressen die verband houden met accumulatie of bezit.

Glassnode merkte een sterk verdeeld marktsentiment op, waardoor extreme volatiliteit op handen zou kunnen zijn voor de markten. Ondanks het benadrukken van signalen die op accumulatie wijzen. Glassnode gaf aan dat er een extreem verdeelde markt is en een met een waarschijnlijke uitbreiding van de volatiliteit om de hoek. Miners zijn nu ook in accumulatiemodus, voegde het bedrijf eraan toe.

Hoewel in de nasleep van het Chinese hardhandig optreden tegen crypto mining, kosten zijn gemaakt in de grote migratie. Momenteel wordt er meer dan 3300 BTC per maand verzameld, volgens de statistiek voor de verandering van de nettopositie van miners.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.