Ondanks BTC-waardeverminderingsverlies voor Square verdrievoudigen de driemaandelijkse Bitcoin-inkomsten van Cash App

Voor het tweede kwartaal op jaarbasis heeft Square van Jack Dorsey een stijging van 200% in Bitcoin (BTC)-inkomsten gerapporteerd. Zondag maakte het bedrijf de indrukwekkende winstcijfers bekend in zijn aandeelhoudersbrief over het tweede kwartaal. De totale brutowinst met 91% op jaarbasis groeide tot $ 1,14 miljard, onthulde Square in het rapport.

Met een brutowinst van $ 55 miljoen en respectievelijke stijgingen van 210% en 223% op jaarbasis zorgden Bitcoin-services voor een omzet van $ 2,72 miljard voor de app. In totaal genereerde Cash App een brutowinst van $ 546 miljoen, een stijging van 94% op jaarbasis. Volgens Square profiteerden Bitcoin-inkomsten en brutowinst van stijgingen op jaarbasis van de prijs van Bitcoin en Bitcoin-activiteiten en de groei van de vraag van klanten.

Bitcoin-inkomsten en brutowinst zijn echter gedaald en met 22,3% daling op basis van 3,5 miljard, in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. De zwakkere prestaties werden toegeschreven aan de meer dan 50% terugval die de bredere cryptomarkten in mei en juni leden, volgens Square. Ook rapporteerde Square een bijzondere waardevermindering van $ 45 miljoen op de Bitcoin die het bezit.

Tesla houdt zijn Bitcoin als een immaterieel actief aan. Daarom vereisen boekhoudregels dat het bedrijf een bijzonder verlies door waardevermindering rapporteert wanneer de prijs van het actief onder de kostenbasis daalt. Stijgingen in de waarde van zijn immateriële activa is Square ook niet verplicht om te melden totdat de positie is gerealiseerd met een verkoop.

Square bezit momenteel 8027 BTC ter waarde van naar schatting $ 320 miljoen op het moment van schrijven, volgens Bitcoin Treasuries. Onlangs in februari kocht Square 3.318 BTC voor $ 170 miljoen, wat bijdroeg aan de eerste aankoop van 4.709 BTC in oktober 2020. Het mobiele softwarebedrijf MicroStrategy beloofde meer BTC te kopen, meldde Cointelegraph vrijdag.

Ondanks een verlies door waardevermindering van $ 425 miljoen op zijn Bitcoin-voorraad voor het tweede kwartaal. Voor het kwartaal rapporteerde Tesla ook een bijzonder verlies door waardevermindering van $ 23 miljoen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo