Ondanks COVID-20 angsten herstelt Bitcoin zich. Is de correctie echter nu voorbij?

De afgelopen maanden heeft de prijs van Bitcoin (BTC) grote successen geboekt. Dit heeft geleid tot een nieuw recordniveau van $ 24.200. Op 21 december zag BTC echter een correctie, omdat de aandelenmarkten ook een dalende trend vertoonden. Maandag daalde de prijs van Bitcoin met 6%, terwijl de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) een sterke opleving had.

De gerapporteerde opkomst van een gemuteerde coronavirusstam in het Verenigd Koninkrijk lijkt te hebben geleid tot dergelijke dalingen en onzekerheid. En dus liggen er meer beperkingen in het verschiet, wat een grote impact zou kunnen hebben op de markten, zoals in maart.

Bitcoin ervaart bearish divergentie

Een bearish divergentie liet grafisch de afbraak zien van $ 24.000 naar de dieptepunten van maandag van $ 22.000. Toch is de BTC-prijs nog steeds aanzienlijk hoger dan de prijs van Bitcoin drie maanden geleden. Terwijl dergelijke correcties heel gebruikelijk zijn in zowel bull- als bearmarkten. Dergelijke dalingen mogen daarom ervaren handelaren niet verrassen.

Echter, de prijs van Bitcoin zou het vorige weerstandsgebied moeten verwerpen, om de bearish divergentie te bevestigen. Er ligt meer nadeel op tafel, als dat afwijst van $ 23.400 tot $ 23.600. De hogere perioden zullen als ondersteuning worden getest. Echter, een nieuw record is voor het einde van het jaar waarschijnlijk, als deze regio van $ 23.400– $ 23.600 naar boven breekt.

Van belang is $ 18.500

Het enige niveau om op dit moment naar Bitcoin te kijken, is het gebied rond $ 18.500. Dit is het laatste consolidatiegebied en dit wekelijkse niveau heeft veel samenvloeiingen rond het vorige recordniveau. Het recente hogere dieptepunt is op het dagelijkse tijdsbestek te vinden op $ 17.500. Dat betekent dat voor de BTC-prijs om bullish te blijven, de prijs van Bitcoin dagelijks boven dit niveau moet blijven.

Interessant genoeg zou een daling naar $ 12.000 nog steeds een bullish vooruitzicht geven op de chart, gebaseerd op de wekelijkse chart. Een dergelijke correctie zou echter aanzienlijk groter zijn dan elke standaard 20% tot 40% bullmarktcorrectie. Maar de bullmarktcyclus zou zelfs niet noodzakelijk door zo’n sterke daling van 50% breken. Het zou een geweldige “koop de daling” -mogelijkheid bieden.

DXY-veerkracht doet markten wankelen

Zoals eerder aangegeven is er begin deze week marktonzekerheid en dit heeft de DXY-index een lichte opleving opgeleverd. Een dergelijke gebeurtenis zou de DXY-index op korte termijn nog hoger kunnen duwen. Omdat beleggers de neiging hebben om veiligheid te zoeken in tijden van crisis en onzekerheid. Tijdens de crash van maart was dit te zien, waarna de ongekende balansvergroting door de Federal Reserve de DXY-top markeerde.

$ 550 miljard opnieuw testen door totale marktkapitalisatie

Doordat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies is afgewezen op het hoogste niveau ooit, betekent het dat er een correctie binnenkort zou kunnen komen. De grafiek met de totale marktkapitalisatie geeft vaak een beter beeld van de staat van de markt, dan Bitcoin alleen. Bitcoin zou dus in de regio van $ 18.500 komen, door een correctie naar $ 550 miljard.

Om nog meer nadelen te voorkomen is $ 18.500 de cruciale ondersteuningszone op korte termijn die moet worden aangehouden. Aan het begin van 2021 kunnen met name altcoins profiteren als de prijs van Bitcoin boven de $ 18.500 kan blijven. En dan van daaruit kan stabiliseren. Angsten en onzekerheid over het coronavirus zullen tot die tijd de markten waarschijnlijk blijven belemmeren.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo