Ondanks grootste beursinstroom sinds maart 2020 crash, ‘hield Bitcoin zeer goed stand’

Nu handelaren meer coins naar exchanges hebben gestuurd dan op enig moment sinds de crash van maart 2020, heeft Bitcoin (BTC) “zeer goed” gepresteerd. Op donderdag bereikte de BTC-exchange instroom een éénjarig hoogtepunt, tonen gegevens van on-chain monitoring middelen CryptoQuant en Glassnode aan.

Op beurzen bijna 30.000 BTC ingestroomd

Deze week had Bitcoin te maken met intense druk van verkopers, omdat meerdere nieuwstriggers gecombineerd velen hebben aangezet tot bearish worden. BTC-betalingen werden door Tesla stopgezet.  Daarna geruchten over een onderzoek naar de grote beurs Binance door Amerikaanse toezichthouders. Dit was voldoende om BTC/USD naar dieptepunten van $ 46.000 te sturen voordat het stabiliseerde.

De dip had opvallend erger kunnen zijn, met langere termijn prijskenmerken die steun bieden op cruciale niveaus. $ 50.000 blijft toch buiten bereik op het moment van publicatie, terwijl de hodlers hun wonden likken en Bitcoin’s waarschijnlijke volgende stap inschatten. De omvang van de verkoop wordt getoond door de gegevens die het gedrag van handelaren volgen. Deze suggereren ook dat Bitcoin de storm vrij goed heeft doorstaan.

Op donderdag bereikte de instroom op de beurzen 30.000 BTC, $ 1,47 miljard. Tegelijkertijd bedroegen de liquidaties in totaal 200 miljoen dollar in slechts één periode van 10 minuten tijdens het hoogtepunt van de prijsvolatiliteit. Analist William Clemente vatte vrijdag samen dat donderdag de grootste dag was van instroom sinds de crash van maart vorig jaar. BTC hield zich goed, door dit en $ 200M aan liquidaties in 10 minuten, volgens Clemente.

Gewaarschuwd

De wens om BTC op korte termijn te verkopen, wordt weerspiegeld door de instroom op beurzen. Sommigen zullen zich niet van hun bezittingen ontdoen voor cash, echter een stablecoin-positie eerder innemen en zich dan terug inkopen zodra de prijzen stabiliseren. De uitstroom kan zo snel beginnen te stijgen, als paniekerige beleggers zich aansluiten bij degenen die de dip kopen.

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, wees voortbordurend op de analyse er echter op dat whales nog steeds coins meer dan gewoonlijk naar exchanges sturen als een mogelijk teken dat de bearish fase nog niet voorgoed voorbij is. Hij vertelde aan volgers op Twitter dat als je een derivatenhandelaar bent, je dan voorzichtig moet zijn op de korte termijn. Whales storten relatief gezien $BTC op exchanges, volgens de CEO.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.