Search
Close this search box.

Ondanks prijsherstel lijden Bitcoin-beleggingsproducten nog steeds onder uitstroom

Ondanks het bullish momentum op de markten hebben institutionele cryptoproducten hun vijfde opeenvolgende week van uitstroom gezien. Institutionele vermogensbeheerder CoinShares schatte dat de uitstroom voor deze week $ 26 miljoen bedroeg, in het maandag-rapport “Digital Asset Fund Flows Weekly”.

Echter, het rapport merkt op dat de uitstroom is afgenomen in vergelijking met mei en juni. De uitstroom steeg toen tot een recordbedrag van $ 141 miljoen per week. De afgelopen week boekte Bitcoin (BTC) 17,5% winst en toch verloren Bitcoin-fondsen in dezelfde periode $ 33 miljoen. ’s Werelds grootste crypto-activabeheerder, Grayscale, zag geen verandering in deze periode.

Terwijl het eigen BTC-product van CoinShares de grootste verliezer was voor de periode met een uitstroom van $ 63,3 miljoen. De gecombineerde waarde van de activa die door de fondsen van Grayscale worden beheerd, is voor het eerst sinds half mei weer boven de $ 40 miljard geklommen. Zo liet Grayscale weten volgens de laatste update van dinsdag.

Doordat Ether (ETH) steeg na de succesvolle upgrades van vorige week in Londen, zagen op Ether gebaseerde beleggingsproducten een instroom van $ 2,8 miljoen voor de week. Van het kapitaal dat is geïnvesteerd in institutionele cryptoproducten vertegenwoordigen Etherproducten nu 26%. Voor sommige altcoin-fondsen, waaronder XRP, Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA) en multi-assetfondsen, was er een kleine instroom.

Elk stroomden tussen $ 1,1 miljoen en $ 800.000 in. Er is al een recordaantal van 37 nieuwe cryptofondsen gelanceerd in 2021, merkte CoinShares ook op. Deze hebben de 30 cryptocurrency-fondsen die in 2018 werden gelanceerd, verslagen. Coinshares gaf aan het aantal genoteerde fondsen/beleggingsproducten kortgeleden te zien versnellen met een record van 37 dit jaar gelanceerd.

In vergelijking met het vorige record van 30 in 2018, volgens de institutionele vermogensbeheerder. De gecombineerde assets under management (AUM) van alle institutionele cryptoproducten hebben na het huidige marktmomentum de $ 50 miljard overschreden. Dit is het hoogste niveau sinds half mei. Voor de eerste helft van 2021 heeft CoinShares ook zijn financiële gegevens gepubliceerd, met een totaal inkomen van $ 81,2 miljoen.

CoinShares heeft in de eerste helft van dit jaar al zo verdrievoudigd wat het in heel 2020 verdiende. De totale AUM van CoinShares bedroeg $ 3 miljard op 30 juni 2021. Dit is een stijging van 27,6% vergeleken met eind december 2020.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.