Ondanks recordaccumulatie en aanbodschokken zakt Bitcoin-prijs naar $ 46,7K

De slappe prijsactie week verder af van het bullish sentiment, vandaar dat Bitcoin (BTC) dinsdag nieuwe lokale dieptepunten zag.

Bullish voortzetting ontweken door Bitcoin

BTC/USD ging achteruit op $ 46.700 op Bitstamp na een daling van $ 2.000 in uren werd aangetoond door gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView. De dip leidde tot een duw richting $ 48.000, als onderdeel van een meerdaagse rangebound-constructie. Bulls konden hierdoor nog steeds geen momentum verzamelen voor een aanval op $ 50.000.

$ 48.200 was het niveau om naar te kijken voor voortzetting naar boven, voor populaire handelaar Crypto Ed. Hij merkte op, op de uurgrafiek dat met een paar lastige bewegingen, de hertest van de ene op de andere dag met die dump mislukte. Hij gaf verder aan druk bezig te zijn met het printen van een Bart patroon. En dat nog steeds hetzelfde uitzicht te zien is, namelijk die eerste horizontale terugwinnen en vooruitgang kan geboekt worden, volgens Crypto Ed.

Prijsacties bleven achter bij een merkbare verbetering van de marktactiviteit. Toch bleef de stemming onder analisten over het algemeen optimistisch op de dag. Terwijl on-chain-statistieken zoals illiquide aanbod ook een gespreksonderwerp waren, benadrukten analisten opvallende accumulatie op het huidige niveau.

William Clemente III, hoofdinzichten analist bij Blockware, merkte op dat deze golf van Bitcoin-aanbodschokken het meeste momentum in de recente geschiedenis heeft. En dat de komende maanden veel hogere stijging te zien zal zijn, volgens Clemente III.

Vooruitgang voor Ether

Solana (SOL) en Polkadot’s DOT waren op basis van marktkapitalisatie, voor wat altcoins betreft, de uitblinkers in de top 10 cryptocurrencies. Terwijl DOT/USD 9,2% toevoegde, bleef SOL/USD nieuwe hoogtepunten maken en won op de dag 19% tot bijna $ 120. Ook Ether (ETH) ging vooruit, op het moment van publicatie een stijging van 5%. CoinTelegraph-bijdrager Michaël van de Poppe beschreef het als een “bullish” markt met meer dan $ 3.350 stijging.

Hij voegde eraan toe dat Ethereum ook stuitert van ondersteuning op het $ BTC-paar. Het ziet er goed uit, volgens Van de Poppe.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.