Ons platform zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken, zegt PayPal CEO

De CEO van PayPal gelooft dat cryptocurrencies op het punt staan algemeen geaccepteerd te worden nu meer bedrijven en consumenten massaal kiezen voor digitale betalingen en digitale valuta’s. PayPal-CEO, Dan Schulman, zei in een interview met CNBC dat de COVID-19-pandemie de verschuiving naar digitale betaalmethoden heeft versneld. PayPal wil vooroplopen in de voortdurende digitale transformatie.

Schulman zei dat tijdens de pandemie het gebruik van contant geld plotseling is gedaald. Hij voegde eraan toe dat 40 tot 70% van de consumenten niet langer met contant geld wil omgaan. PayPal maakt het niet alleen gemakkelijker voor mensen om cryptocurrencies te kopen en aan te houden. Hun service zal worden samengevoegd met bestaande betalingsplatforms voor handelaren, zodat bedrijven digitale betalingsvormen kunnen accepteren.

De PayPal-CEO gaf aan dat een van de dingen die zij toegestaan hebben, is dat het niet alleen gemakkelijk gemaakt is om cryptovaluta te kopen, te verkopen en vast te houden. Maar belangrijker nog is dat vanaf begin volgend jaar zij toestaan dat cryptocurrencies een financieringsbron zijn voor elke transactie die plaatsvindt bij elke een van de 28 miljoen van hun verkopers. En dat zal het nut van cryptovaluta aanzienlijk versterken.

Voordat hun crypto dienst werd gelancerd, heeft PayPal mondiale toezichthouders en Centrale Banken geraadpleegd. Volgens Schulman is het slechts een kwestie van tijd wanneer deze monetaire autoriteiten hun eigen Centrale Bank digitale valuta of CBDC zullen lanceren. Schulman zei dat het niet gaat om “als” maar om “wanneer” en hoe wij het begin zullen ervaren dat meer en meer Centrale Banken een vorm van digitale valuta uitbrengen.

Schulman is van mening dat je met crypto steeds meer nut zult hebben. Begin deze maand lanceerde PayPal zijn crypto trading dienst in Amerika. Slechts een paar weken nadat de aankondiging van het nieuwe initiatief werd gedaan. Het volgend jaar zullen de diensten wereldwijd beschikbaar zijn. De wereldwijde betalingshandelaar, met meer dan 300 miljoen gebruikers, heeft in hoog tempo Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies opgekocht.

Onlangs werd door Cointelegraph gerapporteerd dat PayPal bijna 70% van alle nieuwe Bitcoin in omloop heeft opgekocht. Het aanbodtekort wordt genoemd als een belangrijke reden voor de snelle waardering van Bitcoin in de afgelopen maand. Enkele van de meest fervente tegenstanders van Bitcoin beweren dat de digitale valuta inherente waarde mist. Daarop reageerde Schulman door te stellen dat alle vormen van geld gebaseerd zijn op vertrouwen en vastgestelde waarden die uit dat vertrouwen voortkomen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.