Search
Close this search box.

Op basis van dagelijkse recordinkomsten blijkt dat miners Bitcoin hamsteren

Miners verstoppen hun Bitcoin (BTC) coins voor hogere prijzen. De directe overdrachten van miners naar exchanges zijn hierbij sinds half maart met bijna 40% gedaald. De BTC-saldi van miners zijn sinds eind maart gestegen, na zware uitstroom in januari en consequent verminderde verkopen in februari en eerder in maart. Zo laten gegevens van Glassnode, provider van on-chain analytics, zien.

Chief technology officer bij Glassnode, Rafael Schultze-Kraft, merkte op dat verschillende statistieken wijzen op de recente accumulatie van miners. Inclusief stromen van minersadressen, ongebruikte BTC-voorraad en netto wijziging van minerspositie. De niet-bestede voorraad begint te stijgen na een scherpe daling in januari, toen 15.000 eerder slapende munten voor het eerst werden verplaatst van mijnadressen.

Dit blijkt opnieuw uit de gegevens van Glassnode. De niet-bestede voorraad is BTC die nooit is overgedragen van het oorspronkelijke adres van de miner. Er zijn sinds februari ongeveer 5.000 nieuw geslagen BTC toegevoegd aan de niet-bestede voorraad van Bitcoin. Dit brengt het totaal op 1.765 miljoen Bitcoin. De afgelopen weken zijn directe overdrachten van miners wallets naar uitwisselingen ook opvallend gedaald.

Van een 30-dagen voortschrijdend gemiddelde van bijna 450 BTC halverwege maart tot 275 BTC vandaag. Bitcoin-mining wordt door Schultze-Kraft beschreven als het laten zien van geweldige fundamentals. Dit met een nieuw record voor dagelijkse hash-snelheid van 178 exahashes per seconde op dinsdag en nieuwe recordhoogtes voor de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining.

Ook deelde hij gegevens die aantonen dat de inkomsten van miners in ongeveer een jaar tijd met 300% zijn gestegen. Hierdoor zijn er nieuwe recordhoogtes van meer dan $ 50 miljoen bereikt en zit nu op een zevendaags moving average van bijna $ 60 miljoen. Hij concludeerde dat miners op dit moment weinig tot geen prikkels hebben om geld te verdienen. Hij voegde eraan toe dat verkoop of capitulatie niet in zicht is.

De aandelenprestaties van de beursgenoteerde miningbedrijven in Noord-Amerika, reflecteren de schijnbare welvaart van Bitcoin-miners. Uit een recente analyse bleek hierbij dat de aandelen van de vier grootste beursgenoteerde Bitcoin-mining bedrijven 5.000% stegen in 12 maanden. Tegelijkertijd stegen de spot-BTC-prijzen met 900% over dezelfde periode.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.