Op Cardano zijn 200 slimme contracten, maar er is een addertje onder het gras

Na de Alonzo-upgrade op maandag zijn meer dan 200 slimme contracten vermeld op de Cardano blockchain-verkenner. Echter, er is een addertje onder het gras. De 200 vermelde slimme contracten zijn vanaf nu in een timelock dus kunnen ontwikkelaars ze niet gebruiken totdat ze zijn vrijgegeven. Het aantal slimme contracten dat klaar is om te worden gelanceerd, wordt nu geschat op meer dan 2200 door de Vercel App.

Sinds de lancering van Cardano in 2017 zijn slimme contracten een langverwachte functie op het platform. En met de recente Alonzo-hardfork werd de functionaliteit eindelijk ingeschakeld. Oprichter van Cardano en IOHK, Charles Hoskinson, zei vrijdag dat de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) beschikbaar is voor eenieder nu Cardano slimme contracten ondersteunt.

De winnaars van wat hij de “tweede golf” van DeFi noemde, zullen liquiditeit en interoperabiliteit hebben. Verder zullen ze het vermogen hebben om over meerdere chains te bewegen en de kosten te kunnen voorspellen, volgens de oprichter van Cardano en IOHK. Hij legde uit dat ze bestuur nodig hebben, certificering, verzekeringen zijn nodig, regelgeving is nodig over deze dingen en metadata-identiteit. Hij gaf aan dat ze tegelijkertijd moeten decentraliseren.

Hoskinson voegde eraan toe dat de manier waarop ze Cardano hebben gebouwd, voor die tweede golf was. Zoals GREED, een beloningstoken dat Cardano’s ADA terug naar houders verdeelt, zijn er verschillende opmerkelijke projecten die slimme contracten in timelock hebben of deze binnenkort willen lanceren. Een andere is Liqwid, een open-source en niet-bewarend liquiditeitsprotocol voor rentecurves.

Ook SingularityNET is een voorbeeld, een platform waarmee eenieder op grote schaal kunstmatige-intelligentiediensten kan maken, delen en er geld mee kan verdienen. En dan is Cardax er ook nog, de eerste gedecentraliseerde beurs op Cardano. Cardano zal achterwaarts compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine. Verder hoopt het project DeFi-ontwikkelaars aan te trekken die geld willen besparen op transactiekosten.

Sinds half juli zag de prijs van ADA een enorme prijsstijging van 170%, maar is nu ongeveer 20% lager dan het hoogste punt ooit van $ 3,09 aan het begin van de maand. Nu handelt ADA rond $ 2,42.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo