Search
Close this search box.

Op CoinMarketCap is WallStreetBets Coin, zo half en half, nummer 1 geworden

Nadat op vrijdag een nieuwe munt bovenaan de ranglijst van CoinMarketCap verscheen, heeft de invloed van Reddit’s r/Wallstreetbets-subreddit zich blijkbaar verspreid naar de cryptocurrency-ruimte. Met een dagelijks handelsvolume van $100 miljoen heeft de nieuwe munt, WallStreetBets (WEB) genoemd, blijkbaar meer dan 130% winst gemaakt in de afgelopen 24 uur.

De nieuwe munt lijkt echter de laatste in een serie grappen gespeeld door het CoinMarketCap team. Het volgende bericht staat op de pagina van de munt op de CMC. Alle memes zijn van ons en Charmander-marth!!11. We zoeken alpha en meester beta. Houd er rekening mee dat dit een grap is en dat een dergelijke aanwinst niet bestaat. Als je soortgelijke projecten ziet, neem dan de vereiste zorgvuldigheid en doe er niet aan mee.

De verwijzing naar Charmander-marth is verbonden met een YouTube-video waarop CEO Chamath Palihapitiya van Social Capital wordt geïnterviewd door CNBC. Het interview gaat over zijn succesvolle handel in GameStop aandelen tijdens de short-squeeze geïnitieerd door de R/Wallstreetbets subreddit. Een korte tijdlijn van de GameStop saga wordt op de CMC-pagina van de munt weergegeven.

Hierbij wordt de short-squeezetactiek en het daaropvolgende effect ervan op de Robinhood trading app. Laatstgenoemd heeft de detailhandel voor GameStop en een aantal andere aandelen, waaronder AMC, Nokia en Blackberry opgeschort. Door te klikken op de link naar de links van de whitepaper van de munt voert je naar de Twitter-pagina van “MuzlM_Trader”.

Zijn tweet vestigde ook de aandacht op Chamath Palihapitiya’s verschijning op CNBC. Ook was de invloed van de subreddit op de cryptocurrency ruimte te zien in de prijsstijging die werd gestart door Dogecoin (DOGE). Deze brak door de top 10 kort na een stijging van de contante prijs in de marktkapitalisatie. DOGE’s stijging werd ook op Reddit geregeld.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.