Op de ontwikkeling ‘Twitter on Ethereum’ wordt gehint door oprichter Aave

Jack Dorsey zei dat hij een nieuw Bitcoin (BTC)-gecentreerd platform voor financiële diensten aan het ontwikkelen was met opvallende overeenkomsten met Aave. Hierna vertelde Stani Kulechov, Aave-oprichter, zaterdag aan zijn 90.000 Twitter-volgers dat zijn protocol, “Twitter on Ethereum”, zou moeten bouwen. Afgelopen donderdag twitterde Dorsey dat Square Inc., zijn bedrijf voor mobiele betalingen, een nieuw bedrijf oprichtte.

De focus van het nieuw bedrijf is gericht op het bouwen van een open ontwikkelaarsplatform. Dit platform heeft als enig doel het gemakkelijk maken om niet-bewarende, toestemming loze en gedecentraliseerde financiële diensten te creëren. Op het moment van publicatie heeft de tweet meer dan 34.000 likes ontvangen. De tweet gaf aan dat Bitcoin de primaire focus zou zijn.

Het bedrijfsidee van Dorsey is vergelijkbaar met Aave, suggereerde Kulechov in zijn reactie. Aave is een open-source, niet-bewarend DeFi-protocol. Gebruikers kunnen activa ermee lenen en kunnen rente op deposito’s verdienen. Als Kulechov’s Twitter-on-Ethereum-plan serieus is, is niet helemaal duidelijk. Toch zei hij dat Jordan Lazaro Gustave, Aave medeoprichter, de inspanning zou leiden.

Met groei in de vraag naar zijn diensten zelfs onder traditionele investeerders, is Aave uitgegroeid tot een van de meest populaire DeFi-protocollen op de markt. Aave heeft plannen om deze maand een geautoriseerde versie van zijn platform voor institutionele beleggers te lanceren, zoals Cointelegraph meldde. Begin juni was er een aankondiging dat Square de ontwikkeling van een open-source BTC-hardwarewallet onderzoekt.

Het plan van Dorsey om DeFi naar Bitcoin te brengen volgt op deze aankondiging. Het belang van zelfbewaring is herhaald door de entrepeneur en de noodzaak om nieuwe crypto-gebruikers aan boord te krijgen via mobiele technologie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.