Op ledger gebaseerd systeem kan volgens miljardair Druckenmiller USD wereldwijd vervangen

Stanley Druckenmiller, miljardair hedgefondsmanager, heeft de mogelijkheid voorspeld dat een van crypto’s afgeleid ledgersysteem de Amerikaanse dollar inhaalt als wereldwijde reservevaluta. Als er een vervanger voor de Amerikaanse dollar zou komen, merkte de hedgefondsbaas op, dan zou het een of ander ledgersysteem zijn dat is uitgevonden door een paar jongeren van MIT of Stanford dat de dollar wereldwijd kan vervangen.

Of door een andere technische instelling die nog niet eens bestaat. In een interview met CNBC’s Squawk Box, maakte hij de opmerkingen. Crypto wordt vaak gepromoot als een hedge tegen inflatie, merkte Druckenmiller op, wat de laatste tijd relevanter is geworden. Druckenmiller gaf aan dat men zijn grap waarschijnlijk niet meer herinnert, maar dat hij vijf of zes jaar geleden aangaf dat die crypto een oplossing was op zoek naar een probleem.

En om die reden had hij bij de eerste golf geen crypto meegenomen, omdat volgens hem ze de dollar al hebben. Waar zouden ze naar moeten zoeken, vroeg Druckenmiller zich af. Echter, hij voegde eraan toe dat voortdurende financiële ondersteuning een probleem was en dat het probleem duidelijk is geïdentificeerd. Volgens hem is het Jerome Powell en de rest van de wereld, Centrale Bankiers.

Druckenmiller zei dat er een gebrek is aan vertrouwen, dus wordt er gezocht naar een antwoord voor een centrale zaak. Naar verluidt investeerde Druckenmiller eerder dit jaar in Bitcoin. Bovendien vertelde hij aan Squawk Box dat het onwaarschijnlijk is dat hij gelooft dat het Bitcoin zal worden overvleugeld door andere cryptocurrencies als de top store of value asset.

Druckenmiller gaf aan dat het heel moeilijk zal worden om Bitcoin te onttronen als een waardevast activum. Dit omdat het een 14 jaar oud merk is, het al lang genoeg bestaat en er duidelijk een eindig aanbod is. Ethereum loopt natuurlijk voorop, merkte Druckenmiller op, maar als het gaat om het bouwen van slimme contracten, ziet hij Ethereum niet de alledaagse transacties domineren.

Druckenmiller is ervan overtuigd dat de volgende generatie ontwikkelaars waarschijnlijk de huidige blockchain-technologie zal verbeteren waarbij zij de huidige oplossingen achter zich zullen laten. Volgens hem zal de kwaliteit van de concurrentie die de gevestigde bedrijven in deze ruimte zullen moeten aangaan, wreed zal zijn.

Hij is daarom van mening dat het gewoon te vroeg is om te zeggen wie de winnaar wordt als het gaat om het betalingssysteem, de handel en dat soort dingen. Echter, Druckenmiller ziet geen alternatieve fiatvaluta’s de plaats van de USD innemen. Omdat volgens hem Europa een complete puinhoop is en niemand de Chinezen zal vertrouwen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo