Search
Close this search box.

Open-source cryptografiebibliotheek Kryptology door Coinbase uitgebracht

De vierde grootste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld als het gaat om handelsvolume, Coinbase, kondigde op maandag de oprichting aan van een nieuwe cryptografische bibliotheek, Kryptology. Het dient als een beknopt handboek van tools voor blockchain-ontwikkelaars. Deze tools bestaan uit veilige, gecontroleerde en gebruiksvriendelijke API’s. En vormen ook een opslagplaats van veelvoorkomende problemen en geleerde lessen in de geschiedenis van crypto.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin zouden zonder cryptografie, digitale coderegels zijn die eenieder kan kopiëren/plakken. Het zou gemakkelijk te reproduceren en te falsifiëren zijn, met als gevolg grote problemen zoals dubbele uitgaven voor valuta. Boneh-Lynn-Shacham, of BLS, handtekeningen, vallen onder recente ontwikkelingen die worden gebruikt om de identiteit van afzenders te verifiëren en transacties goed te keuren. Tegelijkertijd wordt ervoor gezorgd dat de gegevens veilig worden opgeslagen.

Het Shamir Secret Sharing- of SSS-algoritme is een andere recente toepassing. Hierbij wordt een geheime waarde onder meerdere deelnemers, aandeelhouders genaamd, verdeelt door SSS. De aandeelhouders moeten daarna samenwerken om het geheim te herstellen in oorspronkelijke vorm. Het is een perfecte opzet voor opslag van privésleutels die toegang geven tot gedecentraliseerde financiën, of DeFi, pools en slimme contracten die een grote som geld opslaan.

Er zijn, los hiervan, zero-knowledge proofs, die ervoor zorgen dat versleutelde berichten doorgegeven en gevalideerd kunnen worden, zonder dat onderliggende persoonlijke gegevens bloot gelegd worden. Zo zijn deze perfect voor gebruik in complexe DeFi-toepassingen. Het ontwerp van nieuwe elliptische curven, zoals Pasta, kan tenslotte mogelijk ook crypto-wallets verbeteren.

Privacy coins vormen een toonaangevend gebied van cryptografie-innovatie. Gebruikers kunnen met deze coins tracking van forensische blockchain-bedrijven omzeilen en kunnen voorkomen dat externe deelnemers hun transactiegegevens kunnen bekijken. Dergelijke technologie wordt door wetshandhavers gemeden, omdat deze het vermogen hebben illegale activiteiten te stimuleren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.