Search
Close this search box.

Opnieuw record wekelijkse afsluiting voor BTC en recordhoogte voor Ethereum; 5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken

Deze week is Bitcoin (BTC) meer dan ooit sterk terug, want de handel komt op een nieuwe dag op gang met een nieuwe aanval op $ 60.000. Maandag ziet er bullish uit, nadat de grootste cryptocurrency een weekend vermeed met een correctie. Echter, wat zou de prijsactie op korte termijn kunnen beïnvloeden?

Er zijn vijf factoren die Bitcoin-handelaren in de gaten moeten houden, omdat de markt dichter bij historische recordhoogtes komt.

De chaos van het coronavirus wordt weerspiegeld door aandelen

Deze week zijn er twee coronavirus-stemmingen die het macrobeeld schilderen. Het sentiment onder bedrijfsleiders is gestegen naar hoogtepunten, nu het Verenigd Koninkrijk de lockdown heeft opgeheven. Dit wijst erop dat er in het Westen beetje bij beetje optimisme opduikt dat nog steeds door coronavirusbeperkingen gehavend is. De belangrijkste spelers in de eurozone, Frankrijk en Duitsland, vertroebelen het beeld.

Hier is het beeld veel minder rooskleurig. In de Verenigde Staten is het intussen ook een lappendeken van beleid als het om het virus gaat. Dit is de reden waarom aan het begin van de week de aandelen over het algemeen vlak zijn. Tegelijkertijd doet ergens anders een dreigende lockdown het sentiment dalen, in India, waar de belangrijkste neerwaartse beweging van maandag plaatsvond.

Deepak Jasani, hoofd retailonderzoek bij HDFC Securities, vertelde aan Bloomberg dat de controversiële maatregelen uit Delhi markten verontrusten. Terwijl niemand zeker weet als lockdowns de zaken onder controle zullen helpen krijgen. Jasani zei verder dat de prikkel voor handelaren beperkt is om op dit moment te proberen te investeren in ondergewaardeerde aandelen.

Holger Zschaepitz, marktencommentator, beschreef ondertussen een drukke week voor aandelen, waarbij hij vrijdag nieuwe hoogtepunten opmerkte voor gebruikelijke risicovolle activa. Dit omvat in toenemende mate Bitcoin.

Doorbraak voor Bitcoin voorspelt

Eindelijk is het signaal van het moment binnen Bitcoin gekoppeld aan de spotmarkt. $ 60.000 is op maandag terug nadat BTC/USD op zaterdag vroeg voor het laatst het opvallend prijsniveau gepasseerd was. De grootste wekelijkse afsluiting in de geschiedenis van Bitcoin was in het weekend rond de $ 60.000. Het BTC/USD-paar richt zich opnieuw op $ 61.000 op het moment van publicatie.

Dit is minder dan $ 1.000 vergeleken met de hoogste punten ooit. De verwachtingen dat Bitcoin opnieuw onbekend terrein betreedt, zijn voorspelbaar hoog onder analisten. Skew, de on-chain analytics-service, vatte samen, “Opnieuw een doorbraakpoging”. Op de grote beurs Binance laat een blik op de orderboekactiviteit zien dat verkopers in de rij staan voor $ 60.500, $ 61.500 en $ 62.000.

Voordat de bestellingen beginnen af te nemen. Sterke interessegebieden aan de koopzijde blijven op $ 59.000, $ 58.000 en $ 57.000. De resulterende beperking van de volatiliteit is een klassiek signaal voor de laatste stadia van prijsconsolidatie. Hierbij is Bitcoin ingeklemd tussen grote koop- en verkooprente. Vanaf Bitcoin voor het eerst in de laatste week van februari $ 58.300 bereikte, bevindt Bitcoin zich nu, na 50 dagen, in een dergelijk consoliderend regime.

De nieuwste beweging is verrassend voor de populaire Twitter-handelaar Crypto Ed. Omdat de vorige week gekenmerkt was door meer bearish signalen met een lage tijdspanne. Bovendien wees zondag op een inkomende verlaging. Hij merkte op, “Verrassende PA vanmorgen die dit idee ongeldig maakte”.

Snelgroeiende on-chain indicatoren geaccentueerd door Coinbase

Dit jaar heeft CoinTelegraph vaak gerapporteerd over de sterkte van Bitcoin on-chain-indicatoren. In 2021 eisen deze consequent een voortzetting van de bullmarkt. Er is niets veranderd aan de fundamentals, ondanks de consolidatie van de afgelopen weken. Deze tonen aan dat Bitcoin nog niet in de buurt van de bull cycle-piek is, zoals die van bijvoorbeeld december 2017.

Twitter-account Byzantine General gaf dit weekend een uitgebreid overzicht van indicatorgegevens produceerde. Voor dit Twitter-account is er dus geen reden om bearish te zijn met $ 60.000. De samenvatting van het account was dat derivaten een beetje oververhit zijn, er een constant sterk spotbod is en institutioneel gedreven flow. Nog geen piekeuforie in de detailhandel terwijl mainstream adoptie heel reëel wordt.

Twitter-account Byzantine General concludeerde dat Coinbase IPO een vluchtigheidskatalysator zou kunnen zijn. Cointelegraph heeft al materiaal behandeld waarnaar veel van die punten verwijzen. Tegelijkertijd kan de aanstaande directe notering van Coinbase op Nasdaq deze week een zeldzaam contrapuntverhaal opleveren. De beursdag kan concreet vaak een uitverkoop zien voor bedrijven die naar de beurs gaan.

Daarom zal deze woensdag tijdelijke volatiliteit te zien zijn. Byzantine General voegde toe dat de Google-zoekopdrachten van Coinbase suggereren dat Normies het nog niet hebben begrepen. Ook lijkt het erop dat alleen crypto-nerds op de hoogte zijn. Zelfs onder Twitter-accounts bestaat er onenigheid over wat deze gebeurtenis inhoudt, aldus Byzantine General.

Nieuwe historische piek voor Ether in de stijging van de altcoin

Maandag is het niet alleen Bitcoin die voor het beste en hoogste gaat. Ook altcoins vestigen records, wat wijst op een bredere stap voorwaarts voor cryptocurrency-interesse. De grootste altcoin naar marktkapitalisatie, Ether (ETH) leidt deze interesse, die op de dag nieuwe recordhoogtes heeft bereikt. Op het moment van publicatie $ 2.150.

ETH/USD is de afgelopen week 7% gestegen en presteerde vaak beter dan Bitcoin zelf. Het paar was al lang getipt om deze cyclus op $ 5.000 en zelfs $ 10.000 te richten. Toch is die prestatie minder vergeleken met andere grote cap-altcoins, met name Binance Coin (BNB), die in zeven dagen met 70% is gestegen en bijna $ 600 nadert. Scott Melker, analist, reageerde afgelopen weekend in een tijdige voorspelling op de actie.

Hij is van mening dat $ BNB naar $ 600 gaat, wimpel doorbraak en vestigen van ATH. Verder koersvorming en dus veel om van te houden. Voor het $ BTC-paar ziet het er ook heel gaaf uit, aldus Melker. Verwacht wordt dat “alt season 2.0” alleen in de zomer op gang zal komen en tot nu toe onbekende proporties zal bereiken. Zoals CoinTelegraph meldde.

Medeoprichter van handelssuite DecenTrader en collega-analist Filbfilb, gelooft dat de tijd van altcoins al aangebroken is.

De uitstroom van Coinbase versterkt het verhaal van de institutionele buy-in

Een ander evenement dat uiteindelijk Coinbase in de schijnwerpers zette, dit keer, was dat gebruikers betrokken waren in plaats van het bedrijf zelf. Zondag vond er een plotselinge piek plaats van $ 750 miljoen in de uitstroom uit de boeken van Coinbase. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode. Het duidt niet ondubbelzinnig op een grote buy-in.

Toch zou een dergelijk evenement in de huidige omgeving niet ongehoord zijn, maar zou het opvallend zijn in termen van omvang. Institutionele beleggers blijven Bitcoin kopen en verdedigen als investering. Tegelijkertijd doen geruchten de ronde doen over meer bekende namen die naar verluidt willen meedoen met investeren in Bitcoin.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.