Search
Close this search box.

Over de vraag of Bitcoin een ‘belegbare activaklasse’ is, zijn Goldman Sachs-analisten verdeeld

Doordat Wall Street-investeringsbank Goldman Sachs worstelt om de investeringsstatus van Bitcoin te bepalen, heeft Goldman Sachs opnieuw een ommezwaai gemaakt in haar standpunt ten opzichte van het activum. Eerder deze week gaf de investeringsbank een rapport uit waarin het beweert dat cryptocurrencies geen “levensvatbare investering”. De investeringsbank keerde hiermee opnieuw haar standpunt tegenover cryptocurrencies om.

Geconcludeerd werd dat Bitcoin niet een langetermijnopslag van waarde of een belegbare activaklasse is, met het rapport, getiteld “Digital Assets: Beauty Is Not in the Eye of the Beholder”. Met hun rapport van 21 mei getiteld “Crypto: A New Asset Class?”, is dit in tegenspraak. Laatstgenoemd rapport was grotendeels positief over het idee en zelfs Matthew McDermot, global head of digital assets bij Goldman Sachs, liet zien dat Bitcoin nu werd beschouwd als een belegbaar actief.

Dat was op zijn beurt een verwerping van een andere Goldman Sachs-presentatie vorig jaar. Toen gaven verschillende analisten van de bank vijf redenen aan dat Bitcoin geen activaklasse was die geschikt was voor beleggers. De Investment Strategy Group van de bank verklaarde in het nieuwe rapport dat het op veilig wilde spelen met betrekking tot cryptocurrency.

Volgens het rapport hebben zij afgezien van het herhalen van de positieve en negatieve hype die dit ecosysteem omringt. Zij willen niet dat klanten gaan twijfelen, zelfs niet beïnvloed door valse beweringen, waarvan vele ongefundeerd, volgens het rapport. Verder stelde het rapport ook dat Bitcoin geen digitaal goud was. Goud was in ieder geval zelf geen betrouwbare waarde opslag.

In het rapport werd aangegeven dat met het argument dat Bitcoin en cryptocurrencies een digitale versie van goud zijn, geen enkele waarde aan Bitcoin en andere cryptocurrencies wordt verleend. Omdat goud zelf geen consistente of betrouwbare waarde opslag is. Blockchains zelf zijn onbetrouwbaar suggereerde het rapport ook. En het concludeerde dat cryptocurrencies en blockchain-technologie gebouwd zijn op vertrouwenslagen die kunnen worden aangetast.

De analisten van GoldmanSachs zijn tot de conclusie gekomen dat cryptocurrencies geen haalbare investering zijn voor de gediversifieerde wallets van hun klanten. Nadat de analisten verschillende waarderingsmethoden hadden geanalyseerd en hun multi-factor strategische asset allocatiemodel hadden toegepast. Over de benadering van cryptocurrency is het duidelijk dat er verdeeldheid is in de bank.

Goldman Sachs leidde een investeringsronde van $ 15 miljoen in mei voor blockchain-analysebedrijf Coin Metrics. Het werd gemeld dat McDermott bevestigde dat de investeringsbank haar crypto-handelsdesk uitbreidde met Ethereum-opties en futures, op maandag 14 juni.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.