Search
Close this search box.

Pantera Capital beweert dat PayPal de oorzaak is van het reële Bitcoin-tekort

Het toetreden van PayPal tot cryptocurrency kan een dramatisch effect hebben op de Bitcoin-prijs. Pantera Capital, crypto investeringsbedrijf, liet in een nieuw gepubliceerd rapport weten dat een Bitcoin-tekort de oorzaak is van de recente prijsstijging. Verder staat in het rapport dat het grootste deel van de nieuwe gemijnde BTC door PayPal wordt opgepikt.

Pantera beweert dat de nieuwe crypto dienst van PayPal nu al een groot effect heeft. Pantera voegde eraan toe dat PayPal grofweg 70% van alle nieuwe BTC in omloop oppakken. Pantera beweert onder verwijzing naar itBit-gegevens dat toen PayPal live ging het volume explosief toenam. Deze toename in volume van itBit geeft aan dat binnen 4 weken na live te zijn gegaan, PayPal al bijna 70% van de nieuwe voorraad aan bitcoins heeft gekocht.

De data suggereert, volgens Pantera dat PayPal en Cash App samen alle nieuwe uitgegeven Bitcoin opkopen. Het monetair beleid van Bitcoin is zo geprogrammeerd om na een tijdje deflatoir te zijn. De wijdverspreide acceptatie leidt tot een versterkte koopkracht en schaarste. En het laatste, zo beweert Pantera, is de reden waarom de Bitcoin-prijs een parabolische stijging vertoont.

Aan het begin van deze maand lanceerde PayPal zijn crypto dienst in de V.S., waarbij toegestaan wordt dat klanten in een week $ 20.000 mogen verhandelen. Het platform zal wereldwijd beschikbaar zijn tegen 2021. De online betaal dienstverlener beschikt over 300 miljoen actieve gebruikers. Zijn uitstapje naar cryptocurrency is een belangrijke mijlpaal voor de acceptatie.

Pantera geeft aan dat het nu gemakkelijker is om Bitcoin te kopen dan gedurende de vorige bull in 2017. Naast PayPal zijn ook Cash App en Robinhood overgestapt naar Bitcoin en andere digitale valuta. Bredere acceptatie betekent dat de hogere prijs voor de digitale valuta zeer waarschijnlijk gehandhaafd blijft. Ondanks dat Bitcoin zeer volatiel blijft, heeft het een lange stabiele periode gehad. Voordat de prijs nog hoger schoot de afgelopen twee maanden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.