Pantera Capital, crypto-hedgefonds, dient aanvraag in voor enorme verhoging van $ 134 miljoen

Vrijdag diende Bitcoin hedgefondsgigant, Pantera Capital, een aanvraag in bij de SEC voor een aandelenemissie van maximaal $ 134 miljoen. Het is een van de grootste inspanningen om kapitaal in te zamelen in het zevenjarig bestaan van het bedrijf. Pantera werd in 2013 opgericht als allereerste Bitcoin hedgefonds van Amerika.

Volgens berichtgeving van Cointelegraph werd eerst een relatief magere $ 13 miljoen opgehaald, gevolgd door $ 25 miljoen. Echter, in 2018 richtte het fonds zijn inspanningen op het inzamelen van grotere bedragen. Deze inspanningen leidden tot de vorming van een derde investeringsfonds dat Venture Fund III genoemd werd. Van 2018 – 2020 trok dit nieuwe fonds $ 164 miljoen aan waarbij het grootste deel naar het vreselijk cryptojaar 2019 ging.

De aanvraag van Pantera bij de SEC geeft aan dat zij grote plannen hebben. Nu het ook erop lijkt dat crypto gereed is om een andere razende bullmarkt te betreden. Pantera’s nieuwste investeringen en opmerkingen van leidinggevenden kunnen hints geven over hun aanstaande strategie. Hoewel niet bekend is indien deze nieuwe verhoging zal leiden tot een nieuw fonds of eenvoudigweg de reikwijdte van Venture Fund III zal uitbreiden.

Dan Morehead, Pantera CEO, zei in een interview met Cointelegraph dat hij erin gelooft dat de groei van gedecentraliseerde financiën de potentie hebben om Bitcoins groei te overtreffen. En het bedrijf doet een nieuwe gok gericht op de opkomende verticale financiën. Pantera schijnt bovendien zich te richten op de uitbreidende crypto activa derivaten markt. Dat blijkt uit hun recente investering in derivaten platform Globe.

Maar door de interesse in DeFi en derivaten hoeven bitcoin bulls zich niet geminacht te voelen. Eerder had Morehead namelijk ook een zeer ambitieus prijsdoel aangegeven voor de grootste cryptocurrency. Hij vroeg ooit om een Bitcoin prijs van $ 350.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.