Search
Close this search box.

Passief geld verdienen met crypto: dit moet je weten over crypto staking

Geld verdienen met crypto op een passieve manier? Yes please. Steeds meer Nederlanders beginnen met investeren in cryptocurrency. Hoewel de helft van die investeerders het avontuur ziet als pure gok is er ook een groot deel beleggers aanwezig dat echt serieus bezig is met crypto.

Zij investeren bijvoorbeeld niet alleen in de Bitcoin of Cardano koers om te zien wat hun inzet daar doet, maar verdienen ook op een andere manier geld met cryptocurrency. Deze groep doet namelijk een crypto staken. Wat is crypto staken precies en hoe kun je ermee starten? In dit artikel lees je meer hierover.

Wat is crypto staking precies?

Wat veel mensen niet weten, is dat je in de cryptowereld op verschillende manieren geld kunt verdienen. Zo kun je naast het aanschaffen van Bitcoin en altcoins zoals de ADA van Cardano beginnen met minen en starten met crypto staken. Waar minen voor de beginnende belegger vaak nogal onbegrijpelijk is, is staking dat absoluut niet. Crypto staken houdt namelijk in dat je geld (in crypto) verdient met het vasthouden van je inleg in cryptomunten. Je krijgt als het ware een soort rente omdat je je bezit in cryptocurrency niet verkoopt. Omdat je op die manier je munten vasthoudt, kan een aanbieder van die munten het netwerk verbeteren en sterker maken.

Dat is de grootste reden waarom crypto staking überhaupt bedacht is. Op deze wijze is het voor de oprichters van bepaalde cryptomunten eenvoudiger om aan de slag te gaan met het veiliger maken van een cryptonetwerk. Wanneer je begint met crypto staking kun je dus op een passieve manier een inkomen vergaren. Natuurlijk moet je wel weten dat het verdienen van geld op deze manier niet snel gaat. Ook geldt hierbij: des te hoger de inleg is, des te meer je verdient aan crypto staking. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te starten met staking en dat is niet zo vreemd. Er zijn namelijk veel voordelen te ontdekken aan crypto staking.

Voordelen van beginnen met crypto staking

Het grootste voordeel is uiteraard dat je geld kunt verdienen met het staken van je inzet in crypto. De beloning die je verdient met staking wordt uitbetaald in cryptomunten. Begin je bijvoorbeeld met Cardano staking dan ontvang je als dank ADA coins. Een aantal voordelen van crypto staking zijn onder andere:

  • Iedereen met crypto in zijn of haar bezit kan beginnen met het staken van crypto. Je hoeft geen uitgebreide kennis of ervaring te hebben; veel exchanges of traders bieden deze optie gewoon aan.
  • Door te starten met crypto staking draag je bij aan het verbeteren van het netwerk van je favoriete cryptomunt. Daar hoef je eigenlijk niet eens zoveel voor te doen.
  • Je hoeft namelijk niet actief bezig te gaan met crypto staking. Wanneer je aangeeft dat je dat wilt doen, gaat de rest vanzelf. Het enige wat je niet mag doen, is je cryptogeld opnemen of verhandelen.
  • Ook heb je geen fancy apparatuur nodig om te starten met crypto staking. Dat gebeurt gewoon online.

Het enige grote nadeel van crypto staking is dus dat je tussendoor geen gebruik kunt maken van je inleg in cryptomunten. Gaat de Cardano koers (of een andere koers waarin je investeert) ineens omhoog? Dan mag je dat geld en dus de winst niet opnemen. 

Flexibel staken of vast staken in Cardano

Er zijn heel wat cryptomunten waar je kunt kiezen voor staken. De Cardano koers is bijvoorbeeld een populaire optie om te beginnen met crypto staking. Cardano is een van de grootste alternatieve coins (altcoins) die er bestaat. Net als bij andere cryptomunten geldt: des te langer je de ADA van Cardano vastzet, des te hoger de beloning is die je ervoor krijgt. Dat zit zo: het platform of de trader waar je jouw ADA vastzet, leent tijdens de periode van staking jouw coins. Als jij ervoor kiest dat je je ADA voor een langere tijd uitleent, krijgt dat platform meer zekerheid. Daarom krijg je voor een langere periode een hogere beloning.

Kies je daarvoor dan kies je voor vast staken. Dit is niet verplicht; je kunt ook kiezen voor flexibel staken. Niet iedereen wil voor een langere tijd niet bij zijn of haar cryptomunten kunnen. In het geval van flexibel staken zet je je munten voor een maand of langer vast. Logischerwijs ontvang je daar wel een lagere beloning voor. Wil je dus daadwerkelijk wat geld verdienen met crypto staking? Kies er dan voor om vast te staken op bijvoorbeeld de Cardano koers of een van de andere koersen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.