Paxos vraagt goedkeuring om een volledig gereguleerde cryptobank te worden

Paxos, stablecoin-maker en cryptodienstverlener, heeft woensdag een aanvraag ingediend om een ​​nationale bank te openen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan zal de baanbrekende Paxos General Trust zijn hoofdkantoor hebben in New York. Verder zullen zij een vergunning krijgen om cryptocurrencies te beheren en de taken van een gebruikelijke trustbank uit te voeren. Op de Paxos-website werd een blogpost hieraan toegewijd.

Daarin staat dat het verkrijgen van een nationaal trustbank-charter van de Amerikaanse overheid zowel het dienstenaanbod van het bedrijf als het geografische gebied waaraan het diensten kan aanbieden, wordt verbreed. Paxos gaf aan dat hun missie is om de infrastructuur van de financiële markten te moderniseren. Ook om de verplaatsing van activa op elk moment op een betrouwbare manier mogelijk te maken.

Met een nationaal charter van de Trust Bank worden zij geholpen hun doel te realiseren doordat zij in staat gesteld worden om klanten in het hele land op de meest efficiënte manier te bedienen. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, zou het de eerste keer zijn dat een beheerder van digitale activa wordt gereguleerd op zowel het staats- als federale niveau in de VS.

Als een van de eerste bedrijven die de felbegeerde BitLicense van de staat New York heeft ontvangen, wordt Paxos al gereguleerd door het State Department of Financial Services (NYDFS). In 2015 ontving het bedrijf – toen bekend als ItBit – een charter van NYDFS. Het was de eerste dienstverlener op het gebied van virtuele valuta die dit ontving.

Paxos werkte samen met PayPal in oktober om handels- en bewaardiensten aan te bieden voor cryptocurrencies die worden ondersteund door de betalingsgigant. Charles Cascarilla, CEO van Paxos, had het volgende te zeggen in een persbericht over de aankondiging van het partnerschap. Cascarilla gaf aan dat PayPal’s selectie van Paxos een weerspiegeling is van de status van New York. Deze is als de gouden standaard voor cryptocurrency-regulering.

Paxos blijft de ItBit-uitwisseling exploiteren, naast het leveren van services voor PayPal. Paxos blijft ook crypto-makelaarsdiensten aanbieden en blijft zijn stablecoins PAX, BUSD en PAXG onderhouden. In 2012 is het bedrijf opgericht met vestigingen in New York, Londen en Singapore. Paxos heeft ongeveer 150 mensen in dienst. Anchorage, de bewaarder van digitale activa, heeft vorige maand ook een federaal charter aangevraagd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.