PayPal biedt vanaf 2021 cryptobetalingen aan

PayPal kondigde woensdag zijn intrede op de cryptovaluta markt aan, volgens meerdere rapporten.

PayPal-klanten zullen vanaf begin 2021 cryptovaluta kunnen gebruiken om te winkelen bij elke handelaar in zijn grote netwerk, aldus het bedrijf.

De betalingen worden verrekend via fiat-valuta’s, vergelijkbaar met veel bestaande crypto-handelaarsoplossingen zoals BitPay. Dit betekent dat de handelaars fiat zullen ontvangen, aangezien PayPal voor de conversie zorgt.

De aanvankelijk ondersteunde munten zijn onder meer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC), aldus het bedrijf. De betalingsgigant werkte samen met Paxos om de service te leveren en kreeg een voorwaardelijke cryptovaluta licentie van de New York State Department of Financial Services, algemeen bekend als de BitLicense.

Naast cryptovaluta betalingen kunnen PayPal-gebruikers ook rechtstreeks via de app crypto kopen. PayPal zal dus een cryptovaluta wallet hebben, waarmee gebruikers cryptovaluta kunnen kopen, verkopen en vasthouden via de PayPal-apps.

PayPal is één van de grootste betalingsproviders ter wereld, met 346 miljoen actieve accounts en 222 miljard dollar verwerkt in het tweede kwartaal van 2020. Het was één van de eerste oprichters van de Libra Association, hoewel het later stopte nadat de regeldruk voor het project was toegenomen. .

Gerelateerd: Bitcoin breekt boven 12,3K dollar nadat PayPal bevestigt dat Venmo een BTC-wallet wordt

Geruchten over een geplande crypto-integratie doken eerder dit jaar op. Toch krijgt het bedrijf in cryptokringen vaak kritiek vanwege gepercipieerde oneerlijke praktijken en de mate van controle die het heeft binnen het eigen netwerk.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce