Philippine Stock Exchange wil eerst lokale cryptomarkten lanceren

Wanneer financiële regelgevers toestemming verlenen voor de handel in crypto-activa in Filippijnen, zal de Philippine Stock Exchange (PSE) als eerste in de rij te staan. Dat is het streven van de PSE. Ramon Monzon, PSE-president en CEO, zei dat de lokale beurs het eerste uitwisselingsplatform van het land voor crypto-activa zou moeten zijn. Zo meldde CNN op vrijdag 2 juli.

Monzon beweerde dat als er een uitwisseling voor crypto’s zou moeten zijn, dan zou dat bij de PSE moeten gebeuren. Op de vraag van waarom, die hij zelf stelde, gaf hij als antwoord dat ze ten eerste de handelsinfrastructuur hebben. Maar wat nog belangrijker is, volgens Monzon, is dat ze waarborgen voor de bescherming van beleggers kunnen hebben, vooral met een product als crypto.

Nu wacht de effectenbeurs van het land op richtlijnen van de Philippine Securities and Exchange Commission en andere financiële toezichthouders. Monzon waarschuwde voor de volatiliteit van crypto en verklaarde dat onmiddellijke rijkdom ook onmiddellijke armoede kan zijn. Ondanks zijn gretigheid om crypto-activamarkten te ondersteunen. In 2019 begonnen overheidsregelgevers in de Filippijnen onderzoek te doen naar de regulering van de handel in crypto-activa.

De SEC zocht toen feedback van banken, investeerders en het publiek over de vraag of het land klaar was om een volwaardige cryptocurrency-uitwisseling te bouwen. De lokale vraag naar digitale betalingen is groot. Maar liefst 10% van het BBP is hierbij afkomstig van overmakingen van, naar schatting, 10 miljoen buitenlandse Filippino’s die in het buitenland werken.

De afgelopen jaren hebben de Filippijnen geprobeerd zichzelf te vestigen als een regionaal knooppunt voor crypto. En de Filippijnen hebben in 2018 hun speciale economische zones in Cagayan geopend voor cryptobedrijven. De Centrale Bank heeft in januari nieuwe richtlijnen opgesteld voor aanbieders van crypto-activadiensten. De instelling deed dit na getuige te zijn geweest van een versnelde groei in het gebruik van digitale activa in de afgelopen drie jaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.