Search
Close this search box.

Pieken en dalen van Bitcoin, redenen voor de recente stijging

De bitcoin koers heeft in zijn tijd zeer vluchtige pieken en dalen gezien. De laatste piek was bijna 14.000 dollar in juni 2019. Op dit punt ondervond Bitcoin een harde weerstand en het slaagde er niet in deze fase door te drukken. Als Bitcoin in juni door die weerstand zou breken, zou het waarschijnlijk een stierenmarkt in gang hebben gezet. Helaas is het Bitcoin niet gelukt om dit te doen en is het tot een dieptepunt van bijna $3.800 gedaald.

In oktober testte Bitcoin dit verzet punt opnieuw om vervolgens terug te vallen. Op 4 november duwde Bitcoin recht door de $14.000 en ging het hogerop. Dit is belangrijk omdat het volgende weerstandspunt van Bitcoin zijn vorige recordhoogte van $20.000 is. Nu Bitcoin geen theoretisch weerstandspunt meer heeft tot zijn vorige recordhoogte van $20.000, zijn veel beleggers er erg blij mee dat de crypto dat prijspunt opnieuw behaald is. Sterker nog, de Bitcoin koers is onlangs door de $24,000 barrière gebroken, onbekend terrein voor analisten.

Inflatie en de vooruitgang

Een andere reden voor de stijging van Bitcoin is de groeiende inflatie van de Amerikaanse dollar. Terwijl de inflatie gemiddeld 2% per jaar is, staan de recente stimuleringsuitgaven op het punt om het niveau van de inflatie sterk te verhogen en de koopkracht van de dollar te verlagen. Met de recente stimuleringspakketten hebben de Verenigde Staten ongeveer 2,4 biljoen dollar aan de economie toegevoegd. Dit heeft veel zorgen over de onvermijdelijke daling van de koopkracht van de dollar en de stijging van de inflatie.

Geldhoeveelheid

Om zich in te dekken tegen deze stijgende inflatie hebben velen zich teruggetrokken uit de dollar en hebben ze zich verschanst in activa die historisch gezien waarde hebben gehouden of zelfs in waarde zijn gestegen. Typisch zijn activa die mensen omzetten in dollars om inflatie of volatiele markten te vermijden, die schaars zijn of over het algemeen minder volatiel zijn. Deze ‘safe-haven’ activa omvatten zaken als edele metalen, aandelen in sectoren die over het algemeen minder volatiel zijn, en meer recentelijk, Bitcoin.

Adoptie als betaalmiddel

Een andere reden voor de prijsstijging van Bitcoin is de groeiende acceptatie als betaalmiddel. Onlangs kondigde PayPal aan dat het binnenkort zijn gebruikers en handelaren zou toestaan om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen, te verkopen, vast te houden en te accepteren als een vorm van betaling. Dit nieuws duwde de prijs van Bitcoin onmiddellijk omhoog. PayPal heeft bijna 350 miljoen gebruikers die nu de mogelijkheid hebben om gemakkelijk Bitcoin te kopen, op te slaan en te gebruiken. 

PayPal heeft ook meer dan 20 miljoen actieve handelaren die nu de valuta kunnen accepteren. hiernaast heeft dit ook nog meer implicaties. PayPal is ook eigenaar van de populaire betaalapplicatie Venmo. Venmo heeft meer dan 40 miljoen actieve accounts, wat de toegankelijkheid van Bitcoin en andere cryptocurrencies nog belangrijker maakt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.