Plus500 Review

Cryptocurrency trading is een onderwerp waar, naarmate de tijd vordert, steeds meer mensen in geïnteresseerd raken. Om in crypto handel te komen, moet u zich echter aanmelden bij een cryptocurrency exchange. In deze Plus500 review, zullen we het hebben over een dergelijk platform.

Nou ja, in ieder geval tot op zekere hoogte. Het platform in kwestie is vrij uniek voor zover crypto trading en exchange sites gaan. We zullen dat echter allemaal behandelen in de komende hoofdstukken.

We zullen het ook hebben over Plus500 online handelen, en of dit specifieke handelsplatform de beste optie voor u is of niet. De voors, de tegens, de functies, en alles daar tussenin – als u eenmaal weet wat Plus500 is, kunt u de juiste beslissing voor uzelf nemen.

Voordelen

 • Alle belangrijke cryptocurrencies beschikbaar
 • Fatsoenlijke vergoedingen
 • Geen stortingskosten
 • Accepteert PayPal, credit/debit card, bankoverschrijving stortingen
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

 • CFD handel – je ontvangt niet echt cryptocurrency
 • Gebrek aan cryptocurrency variëteit

Plus500 Review: voordelen

Dus, voordat we ingaan op de voors en tegens van deze Plus500 review, moeten we het belangrijkste deel aanpakken – Plus500 is GEEN cryptocurrency exchange of een traditionele makelaardij.

Wat dit betekent is dat u NIET daadwerkelijk cryptocurrencies op dit platform kunt kopen. Wat je echter wel kunt doen, is wedden op hun prijzen.

Gebruikers reviews van Plus500 zullen je vertellen dat PLus500 eigenlijk een CFD makelaardij is. Het acroniem “CFD” staat voor “contract for difference”, en verwijst naar een vorm van activa handel waar je niet echt de activa zelf verhandelt, maar in plaats daarvan contracten vormt door te wedden op hun prijsstijgingen of -dalingen gedurende een bepaalde periode.

Het kan heel verwarrend zijn, zeker, maar de belangrijkste conclusie hier is dat je bij Plus500 geen cryptocurrency koopt. In plaats daarvan zult u wedden op hun prijzen, en op deze manier winst maken (en hopelijk geen verlies).

Dat brengt me op het punt dat hierboven is verwoord – Plus500 is geen echte cryptocurrency-uitwisseling of een makelaardij. Nou ja, in ieder geval niet primair – het is een online platform voor de handel in activa. Dit betekent dat, cryptomunten niet meegerekend, er tal van andere activa zijn die je zou kunnen verhandelen, in de vorm van CFD’s (goud, gas, olie, zilver, enz.).

Dus… Wat betekent dit voor onze Plus500 review?

Een paar dingen, eigenlijk.

Als u geïnteresseerd bent in het handelen in cryptocurrencies en het daadwerkelijk zelf bezitten van de munten, dan is Plus500 online trading niet echt iets voor u. Als u echter wel wilt deelnemen aan de CFD-handel, lees dan verder – Plus500 zou wel eens de perfecte optie kunnen zijn!

Ondersteunt de belangrijkste cryptocurrencies

Dus, wat zijn de eerste dingen waar je naar kijkt wanneer je probeert te beslissen welk cryptocurrency platform het beste voor je zal zijn? Is het het gebruiksgemak van de interface? Misschien de prijsmarges van de crypto’s?

Nou, voor de meeste mensen is een van de eerste dingen waar ze naar kijken (afgezien van de betrouwbaarheid en veiligheidsaspecten van de site) het aantal verschillende cryptocurrencies die beschikbaar zijn om te worden verhandeld op het platform. Dit is een vraag die ook belangrijk is voor Plus500 gebruikers – meerdere online Plus500 beoordelingen ondersteunen dit sentiment.

Nu, er zijn twee kampen van mensen als het gaat om dit onderwerp – er zijn er die het hebben over een crypto handelsplatform dat zo veel mogelijk verschillende cryptocurrencies moet hebben, en anderen die beweren dat een paar cryptomunten genoeg zijn, zolang ze maar tot de belangrijkste (meest bekende) behoren.

Als u tot de laatste groep crypto-enthousiastelingen behoort, dan hebben gebruikersrecensies van Plus500 goed nieuws voor u – vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft het platform 12 verschillende cryptocurrencies beschikbaar om met CFD’s te worden verhandeld.

De crypto’s die beschikbaar zijn op Plus500 zijn:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Neo
 • Ripple
 • IOTA
 • Stellar
 • EOS
 • Bitcoin-Cash ABC
 • Cardano
 • Tron
 • Monero

Zoals u kunt zien in de bovenstaande lijst, ondersteunt Plus500 de meeste van de belangrijkste cryptocurrencies op de markt. U zult in staat zijn om zowel de top crypto’s op de markt te verhandelen (d.w.z. Bitcoin, Ethereum, Ripple), en ook een aantal minder bekende, maar nog steeds prominente munten (d.w.z. IOTA, EOS, Stellar).

Goed voor mensen die enkel crypto CFD’s willen verhandelen

Hoewel dit een van de meer voor de hand liggende aspecten van het platform in kwestie is, is het nog steeds iets dat moet worden vermeld in deze Plus500 crypto review.

Zoals eerder in het artikel opgemerkt, is Plus500 een CFD-handelsmakelaar. Het belangrijkste voordeel van CFD handel is dat je niet daadwerkelijk een actief hoeft te kopen – je speculeert in principe gewoon op prijzen, en aan het einde van de dag, blijf je achter met ofwel volledige winst, of een verlies – geen activa op uw naam, dat wel.

Hoewel dit voor sommige mensen zeker negatief is, zal het voordelig zijn voor degenen die “de zaken eenvoudig willen houden”, en niet geïnteresseerd zijn in de activa zelf (namelijk het bezitten ervan).

Als u een echte crypto-enthousiasteling bent, dan zult u het waarschijnlijk eens zijn met de Plus500 beoordelingen van gebruikers die spreken over de voordelen van het bezitten van crypto, en deel uitmaken van de gemeenschap. Aan de andere kant kan het bezitten van cryptocurrency echter een behoorlijk onderhoudsgevoelige taak zijn – je hebt een goede portemonnee nodig, moet zorgen voor een aantal veiligheidsaspecten, een plek vinden om je codes op te slaan, enzovoort.

Als u al deze vervelende processen wilt overslaan, zullen meerdere gebruiker Plus500 beoordelingen u vertellen dat dit specifieke platform u in staat stelt om precies dat te doen.

Met behulp van CFD’s en margehandel, kunt u het zo eenvoudig houden als up-to-date blijven met het nieuws van de cryptocurrency wereld, maar u geen zorgen hoeven te maken over uw munten die worden gestolen, uw portemonnee die wordt gehackt, enzovoort.

Een demo account om te testen

Een enkele Google-zoekopdracht zal u onthullen dat er ontelbaar veel verschillende artikelen zijn die praten over de beste manieren om in cryptocurrency handel te komen. Zoals u zich kunt voorstellen, is het niet zo eenvoudig als springen op de eerste cryptobeurs die u tegenkomt, en op een of twee knoppen te drukken!

Er zijn een heleboel ingewikkeldheden rond crypto trading. Sommigen van hen hebben betrekking op het onderzoek dat u zou kunnen doen voor en tijdens het proces, maar anderen draaien rond het eigenlijke proces van de handel zelf – terminologie, wennen aan de interface, en ga zo maar door.

Dit is waar gebruiker Plus500 beoordelingen komen met wat goed nieuws – als je een complete cryptocurrency newbie bent, en niet zeker weet waar te beginnen, zal Plus500 u de kans geven om een demo-account aan te maken, en daar “de kneepjes van het vak leren”.

Met een demo account kunt u de wateren testen (ja, ik ben groot in idiomen vandaag, blijkbaar) en cryptocurrency CFD trading uitproberen op een veilige en risicovrije manier. Dit is eigenlijk belangrijk, aangezien CFD trading wordt beschouwd als zeer volatiel, en een riskante activiteit om in te stappen, zonder goed onderzoek te doen!

Al met al is het zeker een groot pluspunt (woordspeling enigszins bedoeld) dat de broker in kwestie gebruikers toestaat om CFD trading uit te proberen op enkele demo rekeningen. Dit is zeker een van de hoogtepunten van deze Plus500 review.

Plus500 Review: nadelen

Zoals u zich waarschijnlijk wel kunt voorstellen, zijn er ook nogal wat negatieve Plus500 reviews achtergelaten door sommige gebruikers online. Nou, ik moet waarschijnlijk zeggen – Plus500 crypto beoordelingen. Hoewel het platform een goede reputatie heeft als CFD-handelaar, wanneer je het onderwerp cryptocurrency aanraakt, hebben de dingen de neiging om… Een beetje moeilijker te worden.

Een van de belangrijkste problemen die de meeste crypto-enthousiastelingen hebben als het gaat om Plus500 is, in feite, de reden waarom andere mensen van dit platform houden – het contract voor verschil-gedeelte.

CFD Trading – je ontvangt eigenlijk geen cryptocurrency

In deze Plus500 review hebben we al vastgesteld dat u met CFD’s niet daadwerkelijk cryptocurrency ontvangt, maar in plaats daarvan een weddenschap plaatst op een prijsvoorspelling van een bepaald actief.

We hebben ook vastgesteld dat sommige mensen er de voorkeur aan geven om cryptocurrencies op deze manier te verhandelen, vooral op de korte termijn. Dat is echter maar de helft van de mensen – de mening van de andere helft is precies het tegenovergestelde.

Als u een echte liefhebber bent van cryptocurrency, is het vooruitzicht van het “verhandelen” van cryptomunten zonder ze zelfs maar te hebben waarschijnlijk niet iets dat u erg aanspreekt. Volgens die logica zal Plus500 waarschijnlijk ook niet uw go-to cryptocurrency handelsplatform zijn.

In het algemeen moeten CFD-platforms in gedachten worden gehouden wanneer u daadwerkelijk op korte termijn een actief wilt verhandelen (“flip it” voor winst). In essentie is het vrij onmogelijk om deel te nemen aan lange termijn handel of hodling (uiteraard) op een dergelijke site, aangezien je niet eens het actief ontvangt of bezit, in de eerste plaats. Nou ja, natuurlijk, je zou het kunnen doen op lange termijn, maar het risico zou altijd aanzienlijk blijven, niettemin.

Gebrek aan cryptocurrency verscheidenheid

Zoals eerder besproken in deze Plus500 review, biedt het platform in kwestie haar gebruikers een zeer beperkte selectie cryptocurrency’s. U krijgt de kans om te CFD-handelen in 12 verschillende cryptomunten, en dat is het.

In sommige gevallen is dit een goede zaak – het is niet overweldigend, en aangezien alle van de meest voorkomende en meest populaire crypto’s beschikbaar zijn, zal het de overgrote meerderheid van de mensen bevallen.

Als je een traditionele cryptocurrency liefhebber bent, kan het gebrek aan variëteit schokkend lijken voor jou. Dit is simpelweg het geval vanwege het feit dat er tegenwoordig schijnbaar ontelbaar veel cryptomunten beschikbaar zijn, om nog maar te zwijgen van tokens die ook gebaseerd zijn op de Ethereum-blockchain!

Het belangrijkste probleem hier komt voort uit het feit dat je niet echt in staat zult zijn om onderzoek te doen naar en te investeren in een of andere niche cryptocurrency. U bent eerlijk gezegd gebonden aan de 12 opties die voor u beschikbaar zijn – tenzij er een onvoorspelbaar wonder gebeurt binnen de markt, is het vrij onwaarschijnlijk dat u in staat zult zijn om een soort van verbluffende doorbraak te maken.

Kosten

Voordat we de gebruiksvriendelijkheid van Plus500 bespreken, laten we eerst eens kijken naar de Plus500 online handelskosten – wat u kunt verwachten te betalen als commissie voor de transacties die u maakt.

Plus500 heeft eigenlijk een aantal vrij eenvoudige kosten – ze worden beschouwd als een “marktspread” op dit specifieke platform. Deze “spread” kan variëren van 0,02% tot 2%, afhankelijk van een aantal bepaalde variabelen.

Als u deze Plus500 review naast een aantal andere crypto-exclusieve platform reviews zou leggen, zouden de vergoedingen die door het platform in kwestie worden aangeboden eigenlijk ergens in het midden liggen. Het hangt ervan af waar je valt in het vergoedingen spectrum – als het dichter bij de 0,02% is, geweldig! Als u echter tot 2% in rekening wordt gebracht, is dat eigenlijk vrij hoog.

Hoe kunt u zich registreren op / gebruik maken van Plus500?

Als laatste punt in deze Plus500 review, laten we snel de feitelijke processen van registratie en gebruik van de CFD handelssite bespreken.

 1. Ga naar de officiële website van Plus500, en klik op “Start Trading”.
 2. U kunt nu kiezen om ofwel een echt geld rekening te openen, of een demo rekening. Voor de eenvoud en duidelijkheid, laten we de eerste optie kiezen.
 3. Hier moet u uw e-mailadres invoeren, en een wachtwoord aanmaken. Doe dit.
 4. Zodra u de bovenstaande stappen hebt voltooid, wordt u doorgestuurd naar het dashboard van het platform. Dat is het! U kunt nu navigeren naar de cryptocurrency tab, en beginnen met handelen.

Nou ja, bijna. Om daadwerkelijk aan transacties te kunnen deelnemen, moet u eerst uw account verifiëren.

 1. Druk op de knop “Kopen” op een van de cryptocurrencies die u op de lijst ziet. Je wordt naar de verificatiepagina gestuurd.
 2. Hier moet je je naam, achternaam en geboortedatum invullen. Doe dit.
 3. Als u dat gedaan hebt, wordt u gevraagd uw land van verblijf in te vullen en de opties aan te vinken die op u van toepassing zijn.
 4. U moet nu uw woonadres invoeren. Dat is een normaal onderdeel van elke vorm van verificatie van een aandelenhandelsplatform – ga door.
 5. Op de volgende pagina’s wordt u gevraagd het bedrijf te vertellen over uw kennis op het gebied van de handel in CFD’s, uw eerdere ervaring met CFD’s, in het algemeen, uw werkstatus, inkomen, enzovoort. Al deze informatie is belangrijk voor Plus500 om te verifiëren dat u in aanmerking komt om op hun platform te handelen.

Conclusie

Dus – is Plus500 het waard om uw aandacht op te vestigen?

In alle eerlijkheid, terwijl er een aantal geweldige functies rond het platform zijn, moet ik zeggen – er zijn veel, veel betere crypto trading sites die er zijn.

Plus500 is een beetje een niche site in dat het je CFD handel aanbiedt – aangezien je niet echt zelf cryptocurrencies krijgt, en alleen maar speelt met hun prijsvoorspellingen, kan het veel mensen afhouden van de site – tenzij, natuurlijk, je in CFD’s bent. In dat geval is Plus500 een vrij fatsoenlijke keuze.

Zo niet, dan moet ik dit nogmaals benadrukken – er zijn veel betere opties voor u om uit te kiezen, als het gaat om het handelen in cryptocurrencies. Coinbase, Binance, Kraken, en nog veel meer – check them out!

Bedankt voor het lezen van deze Plus500 crypto review, en veel succes!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.