Portugees energiebedrijf accepteert Bitcoin voor elektriciteitsrekeningen

Naar verluidt, zullen sommige Portugese inwoners vanaf februari elektriciteit in Bitcoin kunnen betalen.

Een klein energiehandelsbedrijf in Portugal, Luzboa, gaat binnenkort Bitcoin (BTC) accepteren als betaling voor elektriciteit.

Pedro Morais Leitão, de president van het bedrijf, maakte het nieuws woensdag bekend aan de Portugese publicatie Expresso en verklaarde dat de nieuwe betalingsoptie deze maand beschikbaar zou moeten zijn.

Volgens de uitvoerende macht zal Luzboa de komende dagen een Bitcoin-portemonnee creëren, waarmee inwoners voor elektriciteit kunnen betalen via een nieuw betalingssysteem dat bekend staat als ‘Bit Spot’. Volgens Leitão is het bedrijf van plan om ontvangen Bitcoin onmiddellijk om te zetten in euro’s om zijn bedrijf te beschermen tegen onstabiele prijzen.  “We zijn ons bewust van de volatiliteit van de valuta’s, maar we zijn bereid enig risico te nemen”, volgens de directeur.

Leitão legde uit dat het belangrijkste idee van het initiatief is om “een nichemarkt te veroveren” in plaats van dat zijn klanten overgaan op Bitcoin-betalingen.

“Er is een nieuwe generatie met interesse in cryptocurrencies. We willen de mogelijkheid bieden om nieuwe betaalmiddelen te gebruiken ”, zei hij.

Luzboa heeft zijn hoofdkantoor in Viseu, een stad en gemeente in de regio Centro van Portugal, en heeft naar verluidt ongeveer 5.000 residentiële klanten. Nexus Energía Group, het op vier na grootste onafhankelijke energiebedrijf in Spanje, is de meerderheidsaandeelhouder van Luzboa na het verwerven van een belang van 51% in het bedrijf in 2017.

Portugal is langzaamaan in opkomst als een cryptovriendelijk land, ondanks het feit dat het bewustzijn van de sector onder lokale toezichthouders de afgelopen jaren relatief laag is gebleven. Het land staat er specifiek om bekend dat het geen belasting in rekening brengt op de detailhandel in cryptocurrency nadat de Portugese minister van Financiën had aangekondigd dat de detailhandel in Bitcoin eind 2017 niet belastbaar was.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.