Prestaties van de gemiddelde coin overtroffen door zogenaamde ‘Fair Launch’-tokens

Volgens crypto-marktgegevens-aggregator Messari, presteren zogenaamde ‘Fair Launch’-tokens beter dan de meeste projecten die worden vrijgegeven via gecentraliseerde token-distributie evenmenten. Fair Launch-tokens worden door Messari gedefinieerd als een publiekelijk aangekondigde lancering zonder enige vorm van pre-mine. Fair Launch-tokens omvatten oudere top 10 crypto-activa Bitcoin en Litecoin.

Ook de nieuwere DeFi-projecten zoals Yearn.Finance en SushiSwap, en veteraan 2013 altcoin Peercoin. De afgelopen drie maanden lijken Fair Launch-tokens het meer dan dubbel beter te doen dan de bredere cryptomarkten. De afgelopen week stegen de top 1.026 cryptomarkten met gemiddeld 9,56%. Fair Launch-projecten zagen in dezelfde periode vergeleken hiermee een gemiddelde winst van 31,44%.

Vergeleken met het collectieve crypto-gemiddelde van 49,50% zijn Fair Launch-tokens met 145,33% gestegen in de afgelopen 30 dagen. Terwijl Fair Launch-projecten de afgelopen 90 dagen met 296,46% zijn gestegen in vergelijking met 112,41% voor het collectieve crypto-gemiddelde. Ook presteren Fair Launch-tokens beter dan de gemiddelden van op Ethereum gebaseerde activa.

Laatstgenoemde is de afgelopen zeven, 30 en 90 dagen respectievelijk met 1,90%, 43,82% en 248,45% stegen. Alle top 20 Fair Launch-tokens hebben deze week winst geboekt, blijkt uit de gegevens. Behalve één, alleen DOGE is met 20% gedaald. Echter, met een winst van respectievelijk 515% en 1.815% is DOGE de best presterende Fair Launch-asset van zowel de afgelopen 30 als 90 dagen.

Nadat DOGE in januari werd gepompt door de beruchte subreddit r/Wallstreetbets. Nadat de hypothetische CEO, Tesla-topman Elon Musk, begin februari tweette over de meme coin, kwam DOGE na een vicieuze cirkel opnieuw tot een rally. Bovendien werden de prestaties van Fair Launch-tokens versterkt door de snelle aanloop naar recordhoogtes van Bitcoin. Vanaf het voor het eerst in december boven de $ 20.000 uitkwam.

Onlangs heeft de consolidatie van het Yearn Finance-ecosysteem ook bijgedragen aan de sterke prestaties van Yearn en SushiSwap.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.