Prestaties van de gemiddelde coin overtroffen door zogenaamde ‘Fair Launch’-tokens

Volgens crypto-marktgegevens-aggregator Messari, presteren zogenaamde ‘Fair Launch’-tokens beter dan de meeste projecten die worden vrijgegeven via gecentraliseerde token-distributie evenmenten. Fair Launch-tokens worden door Messari gedefinieerd als een publiekelijk aangekondigde lancering zonder enige vorm van pre-mine. Fair Launch-tokens omvatten oudere top 10 crypto-activa Bitcoin en Litecoin.

Ook de nieuwere DeFi-projecten zoals Yearn.Finance en SushiSwap, en veteraan 2013 altcoin Peercoin. De afgelopen drie maanden lijken Fair Launch-tokens het meer dan dubbel beter te doen dan de bredere cryptomarkten. De afgelopen week stegen de top 1.026 cryptomarkten met gemiddeld 9,56%. Fair Launch-projecten zagen in dezelfde periode vergeleken hiermee een gemiddelde winst van 31,44%.

Vergeleken met het collectieve crypto-gemiddelde van 49,50% zijn Fair Launch-tokens met 145,33% gestegen in de afgelopen 30 dagen. Terwijl Fair Launch-projecten de afgelopen 90 dagen met 296,46% zijn gestegen in vergelijking met 112,41% voor het collectieve crypto-gemiddelde. Ook presteren Fair Launch-tokens beter dan de gemiddelden van op Ethereum gebaseerde activa.

Laatstgenoemde is de afgelopen zeven, 30 en 90 dagen respectievelijk met 1,90%, 43,82% en 248,45% stegen. Alle top 20 Fair Launch-tokens hebben deze week winst geboekt, blijkt uit de gegevens. Behalve één, alleen DOGE is met 20% gedaald. Echter, met een winst van respectievelijk 515% en 1.815% is DOGE de best presterende Fair Launch-asset van zowel de afgelopen 30 als 90 dagen.

Nadat DOGE in januari werd gepompt door de beruchte subreddit r/Wallstreetbets. Nadat de hypothetische CEO, Tesla-topman Elon Musk, begin februari tweette over de meme coin, kwam DOGE na een vicieuze cirkel opnieuw tot een rally. Bovendien werden de prestaties van Fair Launch-tokens versterkt door de snelle aanloop naar recordhoogtes van Bitcoin. Vanaf het voor het eerst in december boven de $ 20.000 uitkwam.

Onlangs heeft de consolidatie van het Yearn Finance-ecosysteem ook bijgedragen aan de sterke prestaties van Yearn en SushiSwap.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce