PrimeXBT-analyse: meerdere katalysatoren uitgelijnd voor een Ethereum run

Bitcoin nadert misschien het hoogste punt ooit en blijft maar kort vastlopen, maar als het gaat om Ethereum, de belangrijkste drijfveer achter de exploderende DeFi-ruimte, is er een belangrijke mijlpaal bereikt waarin de grens van $ 500 is overschreden, en een nea-jaar hoogste van $ 620 bekroond De hele markt voor cryptocurrency heeft geprofiteerd van een sterke run geleid door de belangrijkste munt, Bitcoin.

De originele cryptocurrency staat erom bekend die andere munten eromheen te verhogen, en daarom is het niet verwonderlijk dat de op een na grootste munt, Ethereum, ook omhoog gaat – en nieuwe wegen inslaat.

Ethereum is echter een groot cryptocurrency-project dat een sterk platform biedt voor veel van de DeFi-actie die het nieuws domineert. Het ondergaat ook een grote upgrade en heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt op de reis naar Ethereum 2.0 – het bereiken van zijn nieuwe inzetdoel.

Velen zijn geïnteresseerd om de ontwikkeling van Ethereum tot een uitzetblokkering te zien in plaats van een bewijs van werk, aangezien dit de prestaties zal versterken. Als het echter gaat om het beïnvloeden van de marktwaarde en de waarde van Ether, vinden velen dat DeFi hierin de grotere factor is. Het in kaart brengen van de True Value Locked (TVL) in de DeFi-ruimte heeft aangetoond dat er eerder een verlies is gecorreleerd met de stijgende prijs van Ethereum, dus hoewel er momenteel een beetje een marktcorrectie gaande is met Bitcoin, en per ongeluk met Ethereum, is er is goed nieuws als het om TVL gaat.

Kim Chua, hoofdanalist van PrimeXBT, zag de groeiende TVL tot en met november, maar merkte ook op dat er een vertraging is opgetreden in de inhaalslag op de marktprijs. Dus volgens haar is er nog meer ruimte om te groeien voor de prijs van Ethereum dankzij de aanhoudende hausse van DeFi.

ETH gaat boven de $ 500 en heeft ruimte om te groeien

ETH is eindelijk boven de $ 500 uitgebroken ondanks de zware verkoopdruk die de prijs in november vele malen heeft gedrukt vanwege onzekerheid over de lancering van ETH 2.0. Nadat hij $ 500 had gewist, schoot ETH als een spiraalveer omhoog naar $ 620. Er staat niets in de weg om ETH te laten stijgen tot $ 830, het volgende gebied van weerstand, ” legde PrimeXBT’s Chua uit.

Op 20 november waarschuwde Vitalik Buterin, de oprichter van ETH, die misschien de slechte respons voelde voor het inzetten van ETH in ETH 2.0, dat het nog een jaar kan duren voordat het volledige Proof of Stake is geïmplementeerd. Het staking-doel voor ETH 2.0 is op 20 november slechts 25% behaald, maar met nog maar negen uur te gaan, bereikte het aanbetalings contract van Ethereum de drempel van 524.288 Ether op 24 november – waardoor de bakenketen-genese van ETH 2 voor 1 december werd vergrendeld.

Voordat dat echter werd bereikt, en ondanks deze schijnbare negatieve feedback van de oprichter, boekte de prijs van ETH sterke winsten en brak boven zijn tussentijdse $ 488-weerstand in een haast naar $ 560 op zaterdag.

Dit toont aan dat de prijs van ETH niet zo wordt beïnvloed door de staat van ETH 2.0 als algemeen wordt aangenomen. Een andere reden zou kunnen zijn dat veel investeerders verwachten dat het aanbod van ETH op de open markt zal afnemen naarmate de datum van 1 december nadert en de ETH die in het ETH 2.0-contract werd gestort, de zaken zou hebben overspoeld.

Als zodanig kopen veel beleggers ETH vóór december in afwachting van een overvloed aan aanbod. Na de solide stijging van 21 november groeide het uitzetpercentage razendsnel, aangezien al die resterende 75% die nodig was in slechts 2 dagen werd geëvenaard op 23 november.

De ETH 2.0-uitzetdoelstelling is al bereikt, met ongeveer 400.000 ETH die in slechts 2 dagen in het depositocontract zijn gestoken. Op het moment van schrijven wordt er meer ETH in het contract gestort. Het aantal ETH dat op het moment van schrijven wordt gestort, stijgt naar 600.000 en stijgt. Dit spreekt boekdelen over het niveau van vertrouwen in de gemeenschap, geholpen door een recente heropleving van de altcoin-markt die velen heeft doen geloven dat het alt-seizoen hier is.

DeFi De belangrijkste driver

Behalve ETH 2.0 lijkt het andere meest directe effect op de ETH-prijs ontwikkelingen in de DeFi-ruimte te zijn. “Ik denk zelfs dat dit in de toekomst misschien belangrijker is voor de prijs van ETH dan voor ETH 2.0. De stijging van de ETH-prijs werd voorafgegaan door een opleving van de activiteit in de DeFi-ruimte, ”zei Chua.

De meeste projecten in DeFi zijn gebouwd en draaien op ETH. Telkens wanneer de vraag in DeFi toeneemt, volgt de prijs van ETH kort daarna.

“Ik zie de prijs als een na-effect van een TVL-verhoging, omdat de meeste gebruikers van DeFi-platforms meer ervaren cryptospelers zijn die hoogstwaarschijnlijk al wat ETH bezitten. Alleen als deze gebruikers hun ETH-voorraad opgebruiken, zullen ze meer ETH van de markt kopen, ”legt Chua uit.

Naarmate DeFi volwassener wordt en er meer nieuwe gebruikers aan boord komen, kan de prijsbeweging van ETH voorafgaan aan de TVL-beweging, omdat nieuwe gebruikers in de cryptoscene mogelijk geen ETH hebben en moeten kopen voordat ze hun waarde kunnen vastleggen in een DeFi-platform.

https://defipulse.com/

Zoals we kunnen zien in de bovenstaande grafiek, is de TVL in DeFi-projecten gegroeid van de $ 10,5 miljard van november naar de huidige $ 14,4 miljard, een groei van 40% in slechts 3 weken. ETH is de meest voorkomende en populaire DeFi-engine en beslaat bijna 90% van alle DeFi-projecten.

Wie wil deelnemen aan yield farming op een ETH-gebaseerd platform, moet ETH kopen om naar het platform te sturen om te beginnen met yield farming. Vandaar dat pieken in DeFi TVL zich natuurlijk vertalen in stijgingen van de ETH-vraag en in ruil daarvoor de ETH-prijs. Daarom komt deze beweging in ETH-prijs niet als een verrassing, aangezien TVL in DeFi sinds begin november sterk is gestegen, maar de prijs van ETH bleef steken tussen $ 430 en $ 480. De prijs heeft afgelopen weekend eindelijk de vraag ingehaald.

Met een afnemend vertrouwen in traditionele bankproducten zoals vaste deposito’s als gevolg van ultralage rentetarieven, en een overeenkomstige stijging van het vertrouwen in cryptocurrencies, wordt verwacht dat DeFi-producten een uitdaging vormen en een deel van de traditionele financiële vraag wegnemen van de meer avontuurlijke en technisch onderlegde mensen. investeerders.

Daarom wordt verwacht dat TVL in DeFi-platforms zal blijven groeien, ondanks enkele kleine haperingen over het verlies of de diefstal van geld onderweg, wat een natuurlijk onderdeel is van de groeiende pijn. De vraag naar ETH zal naar verwachting dus samen toenemen. Als je denkt dat DeFi de toekomst van financiën is, dan kan je ETH niet vasthouden.

Kijkend naar het bovenstaande wekelijkse, lijkt niets de ETH in de weg te staan ​​om naar $ 800 te stijgen. Het is echter mogelijk om te denken dat de stijging ervan vertraagt ​​of een lichte terugval kan hebben nu ETH 2.0-deposito’s zijn voldaan.

“Dit komt omdat een deel van de snelle prijsstijging te wijten was aan het feit dat deelnemers zich bij de ETH 2.0 wilden aansluiten en zich haastten om ETH op te kopen om hun stortingen te doen,” voegde de PrimeXBT-analist toe. “Nu het meeste van die spoedaankopen is voltooid, moeten we misschien wachten tot 1 december, wanneer ETH 2.0 officieel wordt gelanceerd, voordat de euforie terugkeert naar ETH.”

https://www.tradingview.com/x/faeBKXbB

Elke val zou redelijk goed moeten worden ondersteund rond het $ 500-niveau, dat nu als ondersteuning fungeert. Als een cryptocurrency die Paypal momenteel ondersteunt, wordt verwacht dat de vraag van organische investeerders (investeerders die ETH alleen voor de fundamenten kopen, niet om zich bij DeFi-projecten aan te sluiten) met de tijd toenemen. Met DeFi heeft ETH gewoon die extra prijskatalysator die andere cryptocurrencies niet hebben. Alleen de DeFi-use-case zal de prijs van ETH omhoog kunnen doen stijgen, terwijl de ETH 2.0-upgrade de kers op de taart is.

Nadat ETH 2.0 met succes is gelanceerd, zal er een andere potentiële prijskatalysator voor ETH zijn – de EIP 1559, die is uitgesteld tot na de lancering van ETH 2.0. Als we voorbij de technische details van deze upgrade kijken en meteen doorgaan naar wat belangrijk is voor investeerders: in deze upgrade is een muntinbrandmechanisme ingebouwd, een deel van de ETH-vergoedingen die mijnwerkers genereren door het valideren van transacties, zullen worden verbrand in plaats van aan hen te worden betaald.

 Dit vermindert de circulerende toevoer van ETH. Hoe meer ETH er wordt gebruikt; hoe meer ETH er uit het systeem wordt verwijderd. Dit is een belangrijke prijskatalysator waarover in de markt nog niet actief is gesproken. Implementatie kan binnenkort plaatsvinden zodra ETH 2.0 van start gaat en het volgende grote evenement is om naar uit te kijken. Sommige Ethereum-klanten zoals Nethermind en Besu zijn al begonnen met het implementeren van EIP 1559 op testnets. Zodra ETH 2.0 met succes van start gaat, zou de volledige implementatie van EIP 1559 niet te ver weg moeten zijn.

Volledige basisprincipes

Concluderend, fundamentals verbeteren op een grote manier voor ETH.

1) De stijgende populariteit van DeFi zorgt ook voor een toename van de vraag naar ETH,

2) implementatie van EIP 1559-upgrade zal het aanbod van ETH bij elke transactie verminderen,

3) de verlaging van het inflatiepercentage van ETH in 2 jaar tijd volgens het ETH-masterplan (levering van nieuwe ETH zal ook worden teruggebracht tot 2 miljoen per jaar van de huidige 4,7 miljoen wanneer ETH 1.0 en ETH 2.0 fuseren, naar verwachting 2 jaar vanaf nu).

Met zoveel factoren die de vraag naar en het aanbod van ETH kunnen beïnvloeden, en belangrijker nog, met al deze factoren aan het begin van een bullrun op de cryptomarkt, verwachten we niets minder dan vuurwerk van een prijsexplosie in ETH met de tijd om zijn ATH van $ 1.400.

Alle analyses worden geleverd door PrimeXBT-marktanalist Kim Chua. Handelaren kunnen zowel Ethereum als een aantal andere populaire cryptocurrencies long of short gaan met de bekroonde PrimeXBT, om nog maar te zwijgen van aanbiedingen van margehandel, forex, goud, zilver, olie en grondstoffen, evenals aandelenindexen en meer.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.