Rapport: Groot gamingconglomeraat Nixon bereidt zich voor het overname van Bithumb

Zuid-Koreaanse media hebben gemeld dat een conglomeraat van meerdere miljarden dollars onder leiding van CEO Kim Seong-Ju, Nixon, van plan is de grootste cryptocurrency-exchange van het land over te nemen.

Na een paar onrustige maanden ziet crypto-exchange Bithumb eruit alsof het een nieuw blad gaat omslaan door een overname door één van de beste gamingbedrijven in Zuid-Korea.

Op 7 januari meldden Zuid Koreaanse media dat Nexon, een gamingconglomeraat van meerdere miljarden dollars, een memorandum van overeenstemming, of MoU, heeft ondertekend om de beurs te verwerven tegen een geschatte prijs van 650 miljard won ($460 miljoen).

Nexon, geleid door CEO Kim Seoung-Ju, zal naar verluidt samenwerken met één van de belangrijkste aandeelhouders in Bithumb, Vidente, om de beurs uit te kopen en de controle over het bedrijf over te nemen, zo heeft cryptojournalist en Cointelegraph-medewerker Joseph Young samengevat. Volgens Zuid-Koreaanse media is Nexon van plan een belang van 65% in Bithumb te nemen.

De bestaande aandelen van Bithumb worden verhandeld tegen een totale waarde van 1 biljoen won ($914 miljoen) op de vrij verkrijgbare markt, wat betekent dat de deal, indien succesvol, Nexon in staat zal stellen het over te nemen tegen een ‘gereduceerde prijs’, zoals het rapport opmerkt.

Sinds eind augustus 2020 is de verkoop van de beurs naar verluidt in de maak, met een voorlopig bod in september waarop een aantal financiële en strategische investeerders, waaronder binnenlandse en buitenlandse beheerders van private equity-fondsen, op succes hebben geboden.

Toch lijkt het lopende politieonderzoek waarbij Lee Jung Hoon, voorzitter van de raad van bestuur van Bithumb Korea en Bithumb Holdings, betrokken is, het proces te hebben vertraagd.

Het rapport merkt op dat de juridische verstrengeling van de huidige aandeelhouders van de beurs, die ook worden aangeklaagd wegens verduistering door investeerders, het voor de beurs moeilijk zou kunnen maken om de wettelijk vereiste registratie als crypto-entiteit bij de Zuid-Koreaanse autoriteiten veilig te stellen.

Een overname en wijziging van het management zouden dit regelgevende obstakel kunnen wegnemen. Young heeft opgemerkt dat de overname van Nexon, meer in het algemeen, “het imago van het meest dominante cryptohandelplatform op de lokale markt zou verbeteren”.

De holdingmaatschappij van Nexon, NXC, heeft eerder geïnvesteerd in cryptocurrency en fintechs, waaronder de bekende exchange Bitstamp. Gezien de vooraanstaande positie van Bithumb als de grootste crypto-beurs van Zuid-Korea op basis van handelsvolume, wordt verwacht dat de marktdominantie van Nexon zal profiteren als de overname succesvol is.

In het derde kwartaal van 2020 was het aantal abonnees op Bithumb naar verluidt meer dan 5 miljoen, en het bedrijf zou plannen hebben om zijn producten uit te breiden en zijn nalevingsmaatregelen te upgraden in de hoop een virtuele bedrijfslicentie te krijgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.