Rapport rangschikt crypto naast goud in populariteit bij Russische investeerders

Volgens een nieuw rapport is beleggen in cryptovaluta één van de meest populaire investeringsinstrumenten in Rusland.

De World Gold Council, een belangrijke marktontwikkelingsorganisatie voor de goudindustrie, heeft dinsdag een rapport uitgebracht over retail goudinzichten in Rusland.

Volgens het rapport is cryptovaluta momenteel de op vier na populairste investeringstool in Rusland, na spaarrekeningen, vreemde valuta, onroerend goed en levensverzekeringen. Als onderdeel van de ranglijst van de World Gold Council van Russische investeringen in de afgelopen 12 maanden, wordt cryptovaluta gevolgd door goud, goed voor respectievelijk 17% en 16%.

Het rapport is gebaseerd op een onderzoek onder 2.023 online interviews met investeerders uit steden in heel Rusland. De respondenten zijn “actieve investeerders” – zij die minstens één investering hebben gedaan in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek.

Volgens het rapport blijven cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) populair in Rusland en profiteren ze van een toegankelijke investeringstool. In de tussentijd heeft goud zichzelf nog niet gevestigd als een mainstream investeringsgoed vanwege een gebrek aan opleiding en vertrouwen.

De World Gold Council merkte ook op dat de crypto-investeringstrend in Rusland komt ondanks dat digitale activa een relatief risicovolle investering zijn, terwijl goud van oudsher een stabiele investering voor de lange termijn is geworden. Dit zou een teken kunnen zijn van een groeiende vraag naar nieuwe beleggingsproducten, stelde de World Gold Council voor:

“De opkomst van cryptocurrencies toont aan dat er een verlangen is naar keuze en aantrekkingskracht onder particuliere beleggers. Naarmate de Russische beleggingsmarkt vorm krijgt, zullen er kansen ontstaan ​​voor verschillende beleggingsproducten en zal goud moeten reageren.”

Rusland is naar voren gekomen als één van de belangrijkste rechtsgebieden die in crypto investeren. Volgens een rapport van Chainalysis uit september is Rusland nu het op één na grootste land ter wereld na Oekraïne wat betreft de snelheid van acceptatie van cryptovaluta.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.