Rapportagevereisten voor crypto gekocht met fiat verduidelijkt door IRS

IRS of, de Amerikaanse Internal Revenue Service, heeft zijn FAQ-sectie over cryptovaluta bijgewerkt. Hierbij is verduidelijkt dat beleggers die alleen crypto-activa met fiat-valuta hebben gekocht, hun transacties niet hoeven te rapporteren onder de vraag over virtuele valuta. Van het aangifteformulier voor de individuele inkomstenbelasting van Amerikaanse burgers, of formulier 1040, wordt op de eerste pagina de volgende vraag gesteld.

Er wordt gevraagd of de respondent in 2020 ‘enig financieel belang in een virtuele valuta’ heeft ontvangen, verkocht, verzonden, uitgewisseld of anderszins heeft verworven. De formulering van het formulier suggereert zo dat personen die op welke manier dan ook crypto-activa hebben verworven, de vraag met ja moeten beantwoorden. Het maakt niet uit als de virtuele valuta zijn gekocht met Amerikaanse dollars, Keniaanse shilling of pinda’s.

Vraag vijf van de bijgewerkte informatie over cryptovaluta FAQ van de IRS vraagt echter of een persoon die, virtuele valuta met echte valuta heeft gekocht en geen andere virtuele transacties heeft gehad gedurende het jaar, deze activiteiten moet rapporteren in formulier 1040. Nu luidt het antwoord dat als jouw enige transacties met virtuele valuta in 2020 aankopen van virtuele valuta met echte valuta waren, je de vraag van formulier 1040 niet met ja hoeft te beantwoorden.

Crypto-investeerders hoeven deze transacties niet te melden, wordt gesuggereerd door de nieuwe FAQ-sectie. Op voorwaarde dat deze investeerders exclusief cryptovaluta voor Amerikaanse dollars hebben gekocht en geen crypto-naar-crypto-transacties hebben uitgevoerd of hun digitale activa hebben verkocht voor fiat. Als ze omgekeerd, crypto met andere crypto-activa hebben gekocht of in 2020 een van hun cryptovaluta hebben verkocht, moeten de transacties worden gerapporteerd.

Het tempo van innovatie in de virtuele valutasector betekent dat regelgevers vaak een inhaalslag blijven maken. Hoewel de IRS de afgelopen jaren heeft geprobeerd meer duidelijkheid te bieden aan crypto-investeerders over hun rapportageverplichtingen. Een rapport opgesteld door de Law Library of Congress en in opdracht van de Republikeinse vertegenwoordiger Tom Emmer, merkte vorige maand op dat slechts vijf landen belastingrichtlijnen hebben opgesteld voor cryptocurrency-stakers.

Er werd door Emmer bij de IRS op aangedrongen duidelijke richtlijnen te geven aan stakers. Hierbij benadrukte hij dat om te voorkomen dat innovatie wordt afgeschrikt, de belastingvereisten verstandig moeten worden toegepast.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.