Rechter keurt het bod van XRP hodlers af om zich als beklaagden toe te voegen aan de SEC tegen de Ripple-zaak

In de voortdurende strijd tussen het gedistribueerde grootboektechnologiebedrijf Ripple en de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, is er nog een wending geweest. Analisa Torres, de Amerikaanse districtsrechter, oordeelde maandag dat personen die de XRP-token van het bedrijf bezitten, niet als gedaagden kunnen optreden in de lopende rechtszaak van Ripple.

Nadat enkele houders van XRP-tokens erop gericht waren om brieven in te dienen bij vrienden van de rechtbank, heeft de rechter dit besluit genomen. Zo zouden ze zich als beklaagden bij de zaak kunnen aansluiten en Ripple kunnen ondersteunen in zijn beweringen dat het token de effectenwetten niet schendt. Volgens Law360 beweerde rechter Torres dat het toestaan van XRP-houders om zich bij de rechtszaak aan te sluiten, de SEC zou dwingen om handhavend op te treden tegen hen.

Het zou ook de zaak vertragen, waar Ripple en tokenhouders op hebben aangedrongen op een snelle oplossing, voegde rechter Torres eraan toe. De rechter heeft echter besloten dat tokenhouders kunnen deelnemen als “amicus curiae”. Dit is een partij die niet betrokken is bij het proces, maar door de rechtbank wordt toegestaan ​​om advies te geven of informatie te verstrekken.

De conclusie van de rechtbank is dat de amici-status een goede balans vormt tussen het toestaan van ondersteuners van een motie om hun belang in deze zaak te doen gelden en het toestaan dat de partijen de controle over het proces behouden, verklaarde Torres. Raadsman van Ripple, Andrew Ceresney, zei dat ze tevreden waren met de uitkomst voor XRP-houders die nu hun zinvolle perspectieven met de rechtbank kunnen delen.

De XRP-houders beweerden in een in maart ingediende motie om tussenbeide te komen, miljarden te kunnen verliezen als de toezichthouder de zaak zou winnen. Bij de beweerde motieven van de SEC om investeerders te beschermen, plaatste de XRP-houders met hun motie ook vraagtekens.

Volgens de indiening van de aanvraag beweert de SEC, investeerders te beschermen en te streven naar $ 1,3 miljard aan vermeende onrechtmatig verkregen winsten van de genoemde verdachten. Echter, door te beweren dat de huidige XRP mogelijk niet-geregistreerde effecten zijn, veroorzaakte de SEC meer dan $ 15 miljard aan verliezen voor XRP-houders, stond er nog in de ingediende aanvraag.

John Deaton, oprichter van CryptoLaw, schreef in een blogpost van september dat het oneerlijk was dat Ethereum een regelgevende vrije doorgang heeft voor zijn initiële muntaanbod, terwijl Ripple wordt bestraft. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft nog steeds ongeveer 55% van het aanbod in borg en controleert de circulatie van XRP op een heel strikte manier.

Joseph Lubin, Ethereum-medeoprichter, sloeg in een interview op maandag terug en hij koos de kant van de toezichthouder door te stellen dat het legitieme claims tegen Ripple had. Lubin gaf aan dat de SEC legitieme argumenten kan hebben in de zaken die nu worden besproken. Lubin gelooft niet dat de SEC, innovatie de kop in probeert te drukken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.