Recordhoogte voor dagelijks afwikkelingsvolume bereikt door Bitcoin-netwerk

De laatste tijd is de waarde die op het Bitcoin-netwerk is verrekend, sterk gestegen en bereikte vorige week een nieuwe dagelijkse recordhoogte. Woensdag bereikte de dagelijkse afwikkelingswaarde van Bitcoin een recordhoogte, waarbij $ 31 miljard aan transacties on-chain werd afgewikkeld met het Bitcoin-netwerk. Sinds begin 2020, markeert de recordhoogte een toename van het dagelijkse afwikkelingsvolume van het netwerk met ongeveer 40 keer.

Het dagelijkse afwikkelingsvolume is sindsdien sterk teruggelopen, volgens gegevens van Coin Metrics. Het Bitcoin-netwerk heeft hierbij op zondag $ 11,6 miljard aan transacties afgehandeld. De stijging van de activiteit en de afwikkelingswaarde werd door on-chain analist Willy Woo voorzien van commentaar in het weekend.

En hij tweette dat de beweging op de grote gecentraliseerde betalingsnetwerken Visa en Mastercard in de Verenigde Staten in de schaduw gesteld wordt door het volume van het geld dat op de blockchain van Bitcoin beweegt. Woo gaf aan dat op het Bitcoin-netwerk nu $190k per seconde beweegt. Vergeleken met $ 130k per seconde bij Visa voor Amerikaanse klanten en $ 55k per seconde voor Mastercard.

De gemiddelde waarde van een transactie uitgevoerd op het Bitcoin-netwerk is de afgelopen drie maanden ook gestaag gestegen tot $ 732.000, volgens BitInfoCharts. Dit is een stijging van 273% sinds begin juli. Wu Blockchain, Chinese media-outlet, heeft ook een piek waargenomen in het aantal transacties met een waarde van meer dan $ 10 miljoen. Volgens Coin Metrics is de dagelijkse overdrachtswaarde van Ethereum nu $ 5,3 miljard.

Begin september had Ethereum, Bitcoin kort ingehaald betreffende het dagelijkse afwikkelingsvolume. Echter, binnen een paar weken herwon Bitcoin zijn voorsprong.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo