Search
Close this search box.

Regelgevende goedkeuringen van de Maltese autoriteiten voor Crypto.com

Crypto.com, cryptocurrency exchange en debit card provider, heeft belangrijke wettelijke goedkeuringen ontvangen van de Maltese overheid. De Malta Financial Services Authority, of MFSA heeft volgens een aankondiging van 24 november, in principe goedkeuring verleend aan Crypto.com. Goedkeuring is verleend voor twee financiële licenties: een Financial Institution License en een Class 3 Virtual Financial Assets, of VFA-licentie.

De Financial Institution License zal Crypto.com in staat stellen om betalingsdiensten aan te bieden en elektronisch geld uit te geven, het moment Crypto.com aan de officiële voorwaarden voldoet. Een Klasse 3 VFA-licentie stelt Crypto.com in staat om beleggingsbeheerdiensten, bewaring en handel aan te bieden aan zowel professionele als niet-professionele beleggers.

Volgens de aankondiging is Crypto.com een ​​van de eerste cryptobedrijven die deze wettelijke goedkeuringen van de MFSA heeft ontvangen, nadat de autoriteit de eerste VFA-agenten in mei 2019 had goedgekeurd. Crypto.com opereerde onder de tijdelijke bepalingen van de VFA-wet in Malta, voordat deze licenties werden verkregen.

Kris Marszalek, mede-oprichter en CEO van Crypto.com, zei dat het bedrijf hoopt volgend jaar meer wettelijke goedkeuringen te krijgen in verschillende markten. Malta wordt alom in de cryptogemeenschap het “blockchain-eiland” genoemd en heeft actief gewerkt aan de invoering van crypto gerelateerde regelgeving in het land.

De Maltese regering introduceerde in 2018 drie wetten om een ​​regelgevingskader voor crypto vast te stellen. Hiermee werd de focus van het land op de ontwikkeling van de blockchain- en crypto-industrie opnieuw bevestigd. Naar verluidt moesten echter een aantal crypto startups het land verlaten vanwege een kennelijk gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.

Daarbij werd bepaald dat de MFSA vanaf april 2020 geen enkele crypto-licentie afgeeft. De Maltese regering beweerde in juli 2020 dat ze afstand nam van haar eens zo prominente blockchain-agenda. Dit om een ​​meer holistische benadering te kiezen voor het reguleren van de digitale economie.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.