Regelgeving voor cryptovaluta wordt ontwikkeld door financiële toezichthouder in Dubai

Het Dubai International Financial Centre, de financiële regelgevende instantie voor de speciale economische zone, de Dubai Financial Services Authority, wil de lokale regelgeving over cryptovaluta verbeteren. Als onderdeel van haar businessplan 2021-2022 dat op 18 januari is gepubliceerd, is de DFSA van plan een regelgevingskader in te voeren voor diverse digitale activa.

De regulering van de DFSA, over uitgevers van digitale activa en bijbehorende handelsplatforms, zal met het aankomende cryptokader verder uitgebreid worden, volgens de DFSA. Een aantal typen digitale activa, zoals tokenized effecten en cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), zullen omvat worden met het raamwerk. De DFSA zal een regelgevingsregime ontwikkelen voor digitale activa, zoals getokeniseerde effecten en cryptovaluta’s.

Hierdoor zal de DFSA voortbouwen op recente prestaties op dit gebied tijdens de bedrijfsplanningsperiode. Nadat zij al regelgeving hebben geïmplementeerd die verschillende innovatieve bedrijfsmodellen ondersteunen, gaf de DFSA aan. De DFSA is van plan om twee consultatiedocumenten te publiceren waarin wordt gevraagd om feedback over de komende regels.

Dit volgens een rapport van het lokale persbureau The National. Het hoofd strategie, beleid en risico van de DFSA, Peter Smith, zei dat in de eerste twee kwartalen van 2021 de twee consultaties zullen worden gepubliceerd. Smith gaf aan dat zij zullen kijken naar het reguleren van een breed scala aan digitale activa. Hieronder vallen de beveiligingstokens en utility-tokens.

Ook de verschillende soorten exchange-tokens, zoals cryptovaluta en de bedrijven die relevante diensten op deze markten leveren, somde Smith op. Meer dan twee jaar geleden ontstonden de eerste cryptovaluta-gerelateerde regels van de VAE. De Financial Services Regulatory Authority, of FSRA, van de Abu Dhabi Global Market, publiceerde in juni 2018 richtlijnen over cryptovaluta, uitwisselingen en initiële muntenaanbiedingen.

De FSRA bleef actief samenwerken met de industrie en verleende in 2019 verschillende regelgevende goedkeuringen aan bedrijven zoals de BitOasis cryptocurrency-uitwisseling.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.