Reizigers verkrijgen binnen 28 dagen een Amerikaans paspoort met Bitcoin

Een in Californië gevestigd visum- en paspoortverwerkingsbedrijf kondigde aan dat het Bitcoin als een vorm van betaling zou accepteren. Dit naar aanleiding van het normaliseren van de activiteiten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens een aankondiging van 6 november van paspoort en visumexpediteur Peninsula Visa gevestigd in San Jose, verklaarde het bedrijf dat het klanten de mogelijkheid zou bieden om te betalen voor geselecteerde paspoortdiensten met behulp van Bitcoin (BTC).

Ondersteund door de betalingsfacilitator Coinbase Commerce, biedt Peninsula Visa paspoortvernieuwingen en naamswijzigingen aan, naast aanvragen over tweede paspoorten. Amerikaanse staatsburgers ouder dan 16 mogen maar één primair paspoortboekje of kaart hebben die 10 jaar geldig is, naast een tweede die 4 jaar geldig is.

Evan James, COO van Peninsula Visa, gaf aan dat het bieden van de mogelijkheid aan reizigers om via Bitcoin te betalen, aanvoelt als de juiste zet op het juiste moment. Hij zei dit met de hoop dat reizen weer normaal zou worden zodra de dreiging van de pandemie voorbij was. In maart werden overheidskantoren en bedrijven voor het eerst gesloten als gevolg van maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Hierdoor werden veel van de 26 paspoortagentschappen van het State Department in de continentale Verenigde Staten en Puerto Rico eveneens getroffen. Dit veroorzaakte vertraging in de verwerking van paspoorten voor nieuwe aanvragers en degenen die hun documenten wilden vernieuwen of wijzigen voor veel voorkomende evenementen zoals het huwelijk. Volgens een rapport van de LA Times was er op 23 september een achterstand van bijna een miljoen paspoorten.

Veel van de kantoren van het State Department zijn echter al geopend met personeel voor persoonlijke paspoortaanvragers. De overheidsinstantie kondigde op 3 november aan dat het de verwerkingstijd had verkort tot 10-12 weken voor standaardaanvragen en 4-6 weken voor versnelde paspoorten. Voor de COVID uitbraak kon men onder bepaalde omstandigheden binnen een week persoonlijk een paspoort verkrijgen.

Hoewel particuliere bedrijven Bitcoin eigenaars de mogelijkheid hebben geboden om internationale vluchten te kopen met behulp van cryptovaluta, zijn de regeringen schijnbaar niet bereid om dit voor bepaalde diensten te doen. In juni vermeldde een overheidsinstantie in Venezuela dat Bitcoin voor korte tijd gold als een vorm van betaling voor paspoortaanvragen van Venezolaanse burgers die in het buitenland wonen. De volgende dag werd de dienst uitgeschakeld.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.