Search
Close this search box.

Ripple is slechts $ 3 miljard waard op de secundaire markt. Waarom ervaart XRP toch een monsterrally?

Naar verluidt is het eigen vermogen van Ripple verhandeld op $ 2 tot $ 3 miljard op de secundaire markt. Ripple is het bedrijf dat de infrastructuur rond XRP bouwt, het digitale activum dat wordt gebruikt door netwerken zoals Rippenet om grensoverschrijdende betalingen te verwerken. Naar verluidt zijn de XRP-belangen van Ripple toch $ 70 miljard waard.

Dit is vele malen hoger dan de waardering van het eigen vermogen van het bedrijf.

Miljardair cryptocurrency-investeerder en de CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, zei dat Ripple-aandelen op de secundaire markt worden ‘verhandeld’ tegen een waardering van $ 2-3 miljard. Novogratz zei verder dat op hun balans de $ XRP ongeveer $ 70 miljard waard is. Eén prijs lijkt hem verkeerd want als de $ XRP-prijs zegt dat er een schikking komt, is het eigen vermogen belachelijk goedkoop.

Als dat niet het geval is, lijkt het token duur. Novogratz vroeg om de mening van anderen.

Betekent het dat XRP ondergewaardeerd is? Niet helemaal

Volgens een oude cryptocurrency-onderzoeker, Leonidas Hadjiloizou, is XRP dat op de balans van Ripple op borg staat, waarschijnlijk niet in geprijsd in het eigen vermogen van Ripple. Deze bezittingen zijn als zodanig ontoegankelijk totdat men begint deze te ontgrendelen. Dit wordt mogelijk niet in geprijsd in de waarde van het eigen vermogen van het bedrijf.

Hij zei dat $ 62 miljard van de XRP op de balans van Ripple op borgtocht staat, terwijl de XRP-verkopen van Ripple worden aangevallen door de SEC. Dus heeft de markt waarschijnlijk geen rekening gehouden met de XRP-holdings van Ripple omdat ze momenteel in het ongewisse zijn, volgens Hadjiloizou. Het Ripple-team legde uit in december 2017 dat de XRP-posities in de borg van Ripple gedurende 55 daaropvolgende maanden met 1 miljard XRP per maand worden ontgrendeld.

Toen zei het team dat de borg uit onafhankelijke borgen op grootboek bestaat. En dat deze de komende 55 maanden in totaal een miljard XRP per maand zullen vrijgeven. Voor de hoeveelheid nieuwe XRP die in omloop kan worden gebracht, biedt dit een bovengrens. Ook gaf het team aan dat de hoeveelheid XRP die daadwerkelijk in omloop wordt gebracht, waarschijnlijk veel minder zal zijn dan dit.

De waarde van het eigen vermogen van Ripple zou theoretisch als ondergewaardeerd worden beschouwd. Als het bedrag van XRP op de balans van het bedrijf wordt ontgrendeld en de prijs van XRP niet daalt.

De vraag over de tegenstrijdigheid tussen de waarde van het eigen vermogen van Ripple en het bedrag van zijn XRP-posities begon op te duiken toen de prijs van XRP boven de $ 1 begon te stijgen. Hoewel er een lopende rechtszaak is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De prijs van XRP Sinds is vanaf 1 april gestegen van $ 0,57 tot $ 1,49, of ongeveer 160%.

De drijfveer achter de XRP-rally

De belangrijkste katalysatoren voor de 160% -rally tijdens de afgelopen twee weken, waren afkomstig van overwinningen in de juridische strijd van het bedrijf. Aan Ripple-advocaten werd toegang verleend tot de interne SEC-discussiegeschiedenis over cryptocurrencies. En ontzegde een rechtbank de SEC de mogelijkheid om de financiële gegevens van twee Ripple-execs, waaronder CEO Brad Garlinghouse, openbaar te maken.

De convergentiehandel tussen Bitcoin (BTC) en altcoins is mogelijk een andere reden. Vooral omdat BTC zijwaartse prijsactie ziet, waardoor alternatieve cryptocurrencies kunnen stijgen en inhalen.

Kelvin Koh, managing partner bij Spartan Group, zei dat grote kwantitatieve fondsen proberen de convergentie tussen Bitcoin en grote altcoins te verhandelen. Spartan Group is een van de grootste DeFi-gerichte fondsen in Azië. Periodiek vindt daarom de trend plaats van kapitaal dat naar altcoins en terug naar Bitcoin gaat.

Koh schrijft dat de reden dat dit periodiek gebeurt, is omdat er een heleboel kwantitatieve fondsen zijn die de convergentiehandel tussen $ BTC en een handvol liquide alts bespelen. Deze kwantitatieve fondsen stapelen zich elke keer op als alts er goedkoop uitzien in vergelijking met $ BTC. Ze keren terug naar $ BTC, als de alts er duur uitzien. Koh schrijft verder dat er geen basisprincipes bij betrokken zijn, dus moet je niet te hard proberen om de bewegingen te rationaliseren.

In de loop van de tijd is deze strategie effectief gebleken en er zijn genoeg managers die dit spelen. Op die manier vervult het zichzelf en keert steeds terug, besloot Koh in zijn schrijven.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.