Ripple moet 1 miljoen Slack-berichten overhandigen aan de SEC, beveelt rechter

Ripple moet 1 miljoen ontbrekende Slack-berichten van zijn werknemers produceren waartoe de Securities and Exchange Commission heeft geprobeerd toegang te krijgen. Zo luidt het bevel van rechter Sarah Netburn van de Amerikaanse magistraat. Ripple heeft hiertegen geprotesteerd omdat naleving tot $ 1 miljoen zou kosten.

Toch beschouwde de rechter de berichten als cruciaal en uniek bewijs voor de lopende zaak van de SEC tegen het miljardenbedrijf voor het verkopen van niet-geregistreerde effecten. Voor het verkopen van XRP als een niet-geregistreerde beveiliging op 20 december, heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en zijn oorspronkelijke en huidige CEO’s, Christian Larsen en Bradley Garlinghouse.

De berichten onder Ripple-medewerkers zijn relevant voor de vorderingen en verdedigingen van de partijen en staan in verhouding tot de behoeften van de zaak. Zo voerde de SEC volgens Law360 in de oorspronkelijke motie aan om Ripple vanaf 9 augustus hiertoe te dwingen. Ripple zou los van de Slack-berichten, alle berichten van 22 e-mailbeheerders moeten bezorgen, gaf de SEC ook aan.

De Slack-berichten die Ripple produceerde leken onvolledig, vertelde de SEC vorige maand aan rechter Netburn. Eerst ontkende Ripple deze claim, maar herzag zijn verklaring door te beweren dat het een fout in de gegevensverwerking was. Deze zou ertoe hebben geleid dat het bedrijf alleen maar een klein aantal van de relevante berichten produceerde en dat er meer dan 1 miljoen berichten ontbraken.

Het onvermogen van Ripple om de volledige Slack-records te produceren was zeer schadelijk, beweerde de SEC. Omdat de berichten die de SEC had ontvangen aantoonden dat de resterende zeer relevant zou zijn. Deze berichten bestaan uit discussies over Ripple’s wens om speculatieve handel in XRP te creëren. Deze berichten bestaan ook uit het effect van Ripple-aankondigingen en inspanningen op de prijs van XRP en Ripple’s zorgen erover.

Ook nog uit de relatie en het centrale belang van XRP-verkopen voor de algehele activiteiten van Ripple, en de wettelijke status van XRP. Het was oneerlijk en onredelijk om de berichten gedurende vele maanden te produceren voor een bedrag van maximaal $ 1 miljoen, voerde Ripple aan. De kosten voor Ripple bij het produceren van de berichten niet opwegen tegen hun belang voor de zaak, antwoordde Rechter Netburn.

Rechter Netburn zei dat elke last voor Ripple wordt gecompenseerd door zijn eerdere overeenkomst om de relevante Slack-berichten te produceren, de relatieve middelen van de partijen en het controversiële bedrag.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo