Search
Close this search box.

Enorme Ripple (XRP) transacties baren opzien

Als de grote spelers actief worden en hun zogenoemde whale transacties uitvoeren wordt de markt nerveus. Nu zijn het geen Bitcoin- maar Ripple whales. Wat betekent dit? Wij gingen op onderzoek uit.

De Ripple (XRP) is een opvallende munt. Dit wordt des te meer onderstreept door een aantal bijzondere whale transacties.

[affcoups id=”2229″]

De transfer van 100 miljoen XRP baarde het meeste opzien. Wij leggen uit wat er aan de hand is.

Whale transfereert 100 miljoen XRP

Vanmorgen om 10.46 uur Nederlandse tijd keken zelfs de meest ervaren cryptobeleggers op. Een cryptotransactie van 100 miljoen munten was nog nooit voorgekomen. Toen men zag dat het de Ripple (XRP) betrof en niet de Bitcoin (BTC) kon het grote speculeren beginnen.

Dit temeer daar er nog meer grote transacties plaatsvonden voor deze megatransfer.

Een dag eerder zag men ook al 100 miljoen XRP verhuizen.

En daarvoor, op dezelfde dag al 17 miljoen XRP

Als we nu zien dat de totale marktkapitalisatie (afgerond) 300 miljard dollar bedraagt, waarvan de Ripple in totaal zo’n 4,4 $ omzet kun je inschatten wat het effect van deze transacties is. Dit leidt tot twee vragen. De eerste is waarom dit over de beurs gaat en niet via ‘over the counter trading’ en de tweede is waarom de markt niet paniekerig reageert.

Coinbase en Grayscale bieden duidelijkheid

Het bleek al snel dat de bewaarservice van cryptobeurs Coinbase vanaf nu op de bijna 3 miljard aan bezittingen van Grayscale mag passen via hun custody service. De markt was dus over de grootste bewegingen geïnformeerd.

Ripple (XRP ) handelaren nog onzeker

De andere whale transacties bieden wat meer vraagtekens. Analisten verklaren dat de interesse in XRP zou toenemen omdat MoneyGram in haar kwartaalverslag meldde dat ze de Ripple actief gebruikt. Dit is echter niet logisch. De transfers gaan namelijk naar de beurs toe en dit duidt juist op een tendens tot verkopen. Daarnaast staat het betaalproduct Ripple los van de cryptomunt XRP.

[affcoups id=”3782″]

De koers van de Ripple (XRP) beweegt bovendien niet alsof men door de massa-adoptie van Moneygram veel vertrouwen heeft. De koers verliest namelijk op het moment van schrijven (7 augustus om 22.28 uur) flink.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.