Search
Close this search box.

Robuust crypto-regelgevingsregime voor de VS, is wat de SEC-voorzitter wilt

Naar verluidt is de voorzitter van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, Gary Gensler, enthousiast over heldere regels voor de crypto-ruimte van het land. In een Bloomberg-interview sprak Gensler de wens van de SEC uit om beveiligingen te installeren voor crypto-investeerders in de VS. Hij verklaarde hierin dat als iemand wil speculeren dat hun keuze is.

Echter, ze hebben als natie een rol om die investeerders te beschermen tegen fraude. Zeven crypto-gerelateerde beleidswijzigingen, die momenteel door de Commissie worden onderzocht, werden geïdentificeerd door de SEC-voorzitter. Token-aanbiedingen, decentrale financiën (DeFi) en stablecoins zijn zaken die onderzocht worden. Bewaring, exchange-traded funds (ETF) en uitleenplatforms zijn andere aandachtspunten voor de SEC.

Crypto-uitwisselingsregels zijn misschien wel de meest eenvoudige manier om SEC-toezicht op de cryptomarkt te krijgen, volgens Gensler. Echter, een dergelijk juridisch beleid kan ook gedecentraliseerde uitwisselingen en andere DeFi-spelers omvatten. Ook identificeerde Gensler dat de markt voor crypto-leningen onder de radar van de SEC valt.

De vlaag van regelgevende maatregelen van de staat tegen crypto-uitleengigant BlockFi kan inderdaad een goede factor zijn voor toekomstige SEC-acties in het marktsegment. Zo werd eerder gemeld door Cointelegraph. Er zijn toegangspunten voor de SEC om regels op te leggen die vergelijkbaar zijn met die welke gelden voor beleggingsfondsen. Voor Gensler dienen het rente-advertentieaspect van deze bedrijven en het bundelen van digitale activa om rendementen te bieden als deze toegangspunten.

Naar verluidt staan deze maatregelen op dit moment echter niet op de agenda van de SEC. Toch wil Gensler inderdaad graag duidelijkheid over de regelgeving op de Amerikaanse cryptomarkt introduceren. De crypto-regelgeving zou voorlopig op een laag pitje kunnen staan, met bijna 50 niet-crypto-gerelateerde beleidskwesties op het bord van de Commissie.

Sommige marktcommentatoren zeggen dat een Bitcoin ETF in 2021 onwaarschijnlijk is, met inderdaad problemen op het gebied van milieu, sociaal en corporate governance en meme-aandelen. Leden van het Congres, waaronder senator Elizabeth Warren, blijven ondertussen aandringen op strenger toezicht op cryptocurrency.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.