Rug pull op BTC door China’s 3e grootste bank; deze week zijn dit de 5 punten om in Bitcoin te bekijken

In de handel van een nieuwe week staat Bitcoin (BTC) lager. Een test van niveaus onder de $ 33.000 is op maandag gezien en bulls hebben het moeilijk. Het lijkt erop dat cryptocurrency op dit moment gewoon niet interessant is voor beleggers, met weinig optimistische stemmen op de korte termijn. Dit is het antwoord op de vraag van wat het volgende zou kunnen zijn.

Bitcoin heeft veel te doen om de markt ervan te overtuigen dat de goede tijden nog in het verschiet liggen. Door de macro-onzekerheid op de markt, lage volumes en claims van een bullmarkttop. Over wat er de komende dagen met BTC/USD kan gebeuren, biedt Cointelegraph vijf punten om na te gaan.

Opnieuw is de spotlight gericht op de Fed

De Federal Reserve van de Verenigde Staten is de belangrijkste focus voor beleggers in de hele economie deze week. De Amerikaanse dollar boekte een sterke stijging na de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell vorige week. Terwijl de aandelen toen in een uitverkoop kwamen toen marktdeelnemers zich herpositioneerden. Als voorbeeld de Dow Jones die in één dag 3,5% daalde, het ergste sinds oktober vorig jaar.

Doordat Powell liet doorschemeren dat de Fed binnenkort zou kunnen beginnen met het afbouwen van de mate waarin zij in de markt ingrijpt, leidde tot de volatiliteit. Als onderdeel van haar reactie op het coronavirus en de economische stilstand die daarop volgde, werd dit standaardpraktijk. Een vermindering van aankopen, vormt daarom een merkbare omschakeling.

Hiervan merkte CNBC op dat deze momenteel ongeveer $ 120 miljard per maand bedraagt. Dinsdag zal Powell opnieuw spreken, dit keer voor de Senaat. En over het nieuws dat hij vorige week in grote lijnen uiteenzette, denkt men dat hij meer informatie zal geven. Vrijdag zei chief investment officer van Bleakley Global Advisors, Peter Boockvar, zeer zeker geïnteresseerd te zijn in wat Powell te zeggen heeft. Boockvar gaf ook aan dat ze nu allemaal de kleine lettertjes zullen aangeven wat er in de verklaring stond en wat Powell zei.

De volatiliteit die de afgelopen dagen kenmerkte, zou kunnen voortduren, mochten er zich verrassingen voordoen. Het is meestal slecht voor de prijsactie van Bitcoin als er goed nieuws is voor de dollar, zoals Cointelegraph vaak opmerkt. Toen de week begon vatte populaire handelaar Crypto Ed samen geen goede vibes van de BTC-grafiek te krijgen toen hij wakker werd. Naar zijn mening is een van de redenen de plotselinge kracht in DXY sinds vorige week.

De dollar zou Bitcoin onder druk kunnen blijven zetten, totdat de valuta-index van de Amerikaanse dollar (DXY) rond de 94 komt vanaf het huidige niveau van 92,2, voegde hij eraan toe.

Binnen enkele minuten verwijdert Chinese bank anti-crypto-uitspraak

Wie is de schuldige? Want als de week van start gaat ziet het er niet goed uit voor Bitcoin-spotprijsactie. Weer een andere economie oefent, naast de Fed, zijn invloed uit op cryptomarkten. China doet het dit keer directer. De derde grootste geldschieter van het land, de Agricultural Bank of China, legde in een verklaring, expliciet uit dat haar diensten niet mogen worden gebruikt voor cryptocurrency-gerelateerde transacties.

De op China gerichte nieuwsbron 8btc meldde dat de Agricultural Bank of China een kennisgeving heeft uitgegeven dat ze niet zullen deelnemen aan virtuele valutatransacties en gerelateerde activiteiten. 8btc vertaalde het originele document voor gebruikers van sociale media. Verder staat in het document dat klantaccounts die deelnemen aan dergelijke activiteiten worden gesloten en klantrelaties worden beëindigd.

Direct was het resultaat van de publicatie herkenbaar want Bitcoin kelderde in enkele minuten met meer dan $ 1.000 voordat het terugkeerde naar $ 33.000. Dergelijk gedrag is verre van verrassend. Echter, geduld raakt nu op over ondoordachte reacties van China. De laatste keer bleek een goed voorbeeld te zijn want kort na publicatie verwijderde de bank de verklaring. Het kwaad was echter al geschied.

Sinds het controversiële handelsverbod in september 2017 van kracht werd is er over het algemeen niets fundamenteel veranderd in het standpunt van de Chinese regering over Bitcoin. CEO van vermogensbeheerder Capriole, Charles Edwards, merkte op dat de helft van het Bitcoin-netwerk inmiddels is stilgelegd door China. En dat de Bitcoin hash-snelheid op niveaus van midden 2020 zit.

Edwards maakte zijn opmerkingen in een reeks tweets over het hardhandig optreden tegen het mijnen dat de vorige bron van Chinese prijsdruk vormde. Bitcoin heeft nieuwe kansen gekregen, voerden anderen aan, dankzij de strafmaatregelen van zowel banken als de overheid. Btc mining zal ergens anders naartoe verschuiven en het netwerk zal floreren door het gebruik van vriendelijkere, betrouwbaardere rechtsgebieden.

Chief strategy officer van de Human Rights Foundation, Alex Gladstein, gaf commentaar op een afscheidsboodschap van een miner in de provincie Sichuan. Gladstein gaf aan dat het door China gedomineerde Bitcoin-mijntijdperk misschien tot een einde komt. Hij gaf ook dat het een bron van rijke ironie zal zijn voor toekomstige historici om te leren dat het vrije, open en gedecentraliseerde monetaire netwerk van de wereld in de beginjaren werd beveiligd door individuen binnen een repressieve dictatuur.

“Rick Astleys” van Bitcoin zijn terug

Op maandag karakteriseren bezorgdheid en verwarring de reacties op de BTC/USD-prestaties, naarmate de ondersteuning van $ 30.000 steeds dichterbij komt. Dit komt omdat er indicatoren zijn voor een bullish ommekeer, maar de prijs heeft tot nu toe het tegenovergestelde gedaan. De financieringspercentages zijn een daarvan, die sterk in het voordeel zijn van bulls.

De koersen zijn negatief over de beurzen, op het moment van schrijven. Dit is een klassiek teken dat er een stijging op komst is. De trend wordt bevestigd door bewegingen onder doorgewinterde hodlers, waarbij coins zelfs op niveaus vóór de dip van maandag worden weggekaapt. Statisticus Willy Woo verklaarde verrast dat Rick Astley terug is, naast een grafiek die de afnemende liquide voorraad van Bitcoin laat zien.

Rick Astley verwijst naar een populaire metafoor voor sterke handen. Coins gaan terug naar de HODLer die hun BTC nooit in de steek laten, volgens Woo. Deze “herophoping” was een echo van wat er in 2013 gebeurde toen Bitcoin twee bullish fasen had, gescheiden door een grote retracement, voegde analist William Clemente III eraan toe. Hij bevestigde dat HODLers hier zwaar BTC opstapelen, waarbij hij nota nam van de gegevens over de netto positieverandering.

Onzekerheid weergalmt door fundamenten

China heeft een aanzienlijke invloed gehad op de fundamenten van het Bitcoin-netwerk. Sinds de piek van slechts enkele maanden geleden is de thash-snelheid dankzij een brede sluiting van miners aanzienlijk gedaald, zoals Edwards hierboven opmerkte. Vooral voor degenen die zich houden aan de klassieke mantra van “prijs volgt hash-snelheid”, is dit op de korte termijn verontrustend.

Het is echter noodzakelijkerwijs van korte duur. Er is altijd een aantrekkelijke mogelijkheid om ergens onder verschillende omstandigheden te minen, dankzij de inherente opzet van Bitcoin. Dankzij de hash-snelheid en vervolgens de moeilijkheidsgraad stimuleert een miner-route deelname aan het netwerk. De kosten van deelname nemen dus af en mining wordt een haalbare propositie voor steeds meer potentiële entiteiten.

CEO van Blockstream, Adam Back, doet ondertussen zijn uiterste best om te benadrukken dat de impact van China op de hash-snelheid hoogstens rond de 39% van de top is geweest. Doordat de hash rate een schatting is, lopen cijfers sterk uiteen en is uiteindelijk niet definitief te meten.

Het is toch niet zo erg?

De vooruitzichten voor Bitcoin zijn niet allemaal slecht nieuws, voor eenieder. 2021 wordt stevig in het kader van standaard prijsprestaties geplaatst door sommige vergelijkingen met eerdere bullmarktjaren. On-chain-indicatoren knipperen “oversold” in plaats van bearish, ondanks de huidige externe druk. Zoals de populaire Twitter-analist Root in het weekend benadrukte.

Anderen zijn zelfs bullish op vrijwel elk tijdsbestek buiten de dagelijkse grafiek. Zoals PlanB, de maker van een stock-to-flow-model. Zijn worstcasescenario tegen het einde van dit jaar is $ 135.000 voor BTC/USD, zoals gemeld door Cointelegraph. Alle prijsverrassingen van 2021 zijn door Stock-to-flow opgevangen en blijft geldig.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce