Russisch gerechtelijk bevel verwijdert de Binance website van de zwarte lijst van toezichthouders

Sinds ten minste september 2020 staat de Binance website formeel op de zwarte lijst in Rusland, maar de beperking heeft geen invloed gehad op de handel in Binance Rusland.

Binance, de website van de werelds grootste cryptocurrency-exchange, staat niet langer formeel op de zwarte lijst in Rusland, volgens een nieuwe rechterlijke uitspraak.

Volgens een rapport van 21 januari van het Russische persbureau Kommersant heeft de regionale rechtbank van Arkhangelsk een eerdere beslissing om de Binance website in Rusland op de zwarte lijst te zetten, nietig verklaard. Head of operations van Binance in Rusland en het GOS, Gleb Kostarev, bevestigde het nieuws aan CoinTelegraph en verklaarde dat de hoorzitting op 20 januari plaatsvond.

De laatste uitspraak van de rechtbank herroept een eerdere uitspraak uit 2020. In september kondigde Binance aan dat haar website op de lijst van verboden websites van de Russische telecomregulator Roskomnadzor kwam te staan. De toezichthouder plaatste de website op de zwarte lijst op basis van een rechterlijke beslissing die de site beschuldigde van het verspreiden van verboden informatie. Ondanks de blokkering was de website nog steeds beschikbaar in Rusland zonder extra toegangstools zoals VPN’s.

De Binance-website verschijnt nog steeds op de lijst met verboden sites van Roskomnadzor op het moment van publicatie, maar de toegang is niet beperkt.

Kostarev zei dat Binance nog steeds wacht op de gerechtelijke documenten over de laatste beslissing, die het bedrijf verwacht in de komende twee weken te ontvangen.

Volgens Kostarev:

“Nadat we een document hebben ontvangen, sturen we een melding om ons van de lijst te verwijderen”

De uitvoerende macht zei ook dat de zwarte lijst geen invloed heeft gehad op de handelsvolumes van Binance op de Russische markt.

Kostarev verklaarde:

“Hoewel het verbod van september geen invloed had op onze volumes in Rusland, was het voor ons belangrijk om onze reputatie en beroep in dit geval te beschermen”

De omkering van de zwarte lijst komt kort nadat Rusland op 1 januari 2021 officieel zijn belangrijkste cryptowet “On Digital Financial Assets” heeft aangenomen. In augustus 2020 verbood Roskomnadzor een andere grote cryptocurrency-website in Rusland, BestChange.ru.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.