Saylor bevestigt nu dat er meer Bitcoin gekocht zal worden terwijl MicroStrategy een omzetstijging ziet tot 52%

Het bedrijf dat meer dan 91.000 Bitcoin (BTC) bezit, MicroStrategy, zag een verbazingwekkende stijging van de inkomsten in het eerste kwartaal. Zo bevestigen de laatste cijfers. Michael Saylor, CEO, onthulde in een persbericht op 30 april dat het succes van het bedrijf veel verder ging dan de Bitcoin-winst.

Hodling BTC creëert “substantiële waarde”, zegt Saylor

Door zijn ronduit bullish positie ten opzichte van Bitcoin en zijn toekomst, bleef MicroStrategy de krantenkoppen halen. En voegde toe aan zijn reserves, ongeacht het sentiment of de prijs. Negen maanden nadat hij begonnen was zijn kasreserves om te zetten in BTC, nam ook de verkoop van zijn producten en diensten een hoge vlucht. Zo leek zijn belangenbehartiging het geliefd te maken bij een nieuwe klantenkring.

Volgens het persbericht bedroegen de opbrengsten uit productlicenties en abonnementsdiensten voor het eerste kwartaal van 2021, $ 31,3 miljoen. Dit is een stijging van 52,3%, of een stijging van 49,8% op basis van niet-GAAP constante wisselkoersen, vergeleken met het eerste kwartaal van 2020, geeft het persbericht verder aan. Voor Q1 bedroegen de totale inkomsten iets meer dan $ 122 miljoen, een stijging van 10,3% vergeleken met dezelfde periode in 2020.

Volgens Saylor waren de resultaten van het eerste kwartaal van MicroStrategy een duidelijk voorbeeld dat hun tweeledige bedrijfsstrategie, om hun bedrijfsanalyse softwarebedrijf te laten groeien en Bitcoin te verwerven en vast te houden, aanzienlijke aandeelhouderswaarde genereert. Het bedrijf was “nog steeds blij” met zijn benadering van de overname van BTC, volgens hem.

Saylor voegde eraan toe dat het zijn toch al aanzienlijke reserves zou aanvullen. Hij concludeerde dat ze door zullen gaan met het verwerven en houden van extra Bitcoin. Terwijl ze proberen om extra waarde voor aandeelhouders te creëren. De aandelenkoers van het bedrijf heeft dit jaar volatiliteit ervaren, iets wat de eigen koersvorming van Bitcoin heeft weerspiegeld, zoals door Cointelegraph gemeld.

Geen zorgen voor de bulls

Voor Bitcoin-bulls, zijn de cijfers een bekende zegen. De bulls zijn deze week blijven hangen, omdat geruchten over grote zakelijke buy-ins van Facebook niet onderbouwd bleven. Terwijl analisten beweren dat er niets bearish is, heeft dit in combinatie met een even bekende prijsactie in sommige kringen enthousiasme opgewekt.

Michaël van de Poppe, de populaire handelaar, vatte donderdag samen aan Twitter-volgers dat het tot nu toe dus goed is voor Bitcoin. En dat er nog steeds niets is om je zorgen over te maken. Hij benadrukt een bijbehorende grafiek weerstand vanaf $ 55.000 voor de grootste cryptocurrency om te overwinnen. Omdat altcoins hun eigen winsten begonnen te versnellen.

De cirkel was de afgelopen 24 uur rond inclusief een daling tot $ 53.000, waarbij BTC/USD, op het moment van publicatie, handelde rond $ 54.700.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.