SBF zegt dat hij in slechts drie jaar tijd een fortuin van $10 miljard heeft vergaard in crypto

Volgens een interview in New York Magazine is FTX-Exchange CEO Sam Bankman-Fried, naar schatting $10 miljard waard.

Sam Bankman-Fried, oprichter can Alameda Research en FTX Exchange, heeft de afgelopen jaren een fortuin vergaard, voornamelijk via crypto-activa, volgens New York Magazine.

SBF, zoals hij bekend staat in cryptokringen, sprak met de publicatie over zijn reis naar de crypto-industrie sinds 2018. Tijdens het interview schatte hij zijn eigen net worth op $10 miljard, voornamelijk in illiquide activa.

De voormalige kwantitatieve handelaar op Wall Street begon in 2018 met cryptohandel nadat hij aanzienlijke arbitragemogelijkheden had opgemerkt en een manier bedacht om te profiteren van de ‘Kimchi-premie’, het verschil in Bitcoin-prijs tussen Korea en de rest van de wereld.

Hij belandde in Japan vanwege beperkingen in Korea en schoof op tot $25 miljoen per dag via tussenpersonen en lokale banken op het hoogtepunt van het prijsverschil, volgens het rapport.

Zijn crypto-imperium, onder de paraplu van Alameda Research, draait momenteel meer dan $2 miljard per dag, wat betekent dat het een aanzienlijke marktmacht heeft. SBF richt zich momenteel op het ontwikkelen van de FTX cryptoderivatenbeurs en HetFi-project Serum op basis van de Solana-blockchain.

De FTX Token (FTT) steeg in januari meer dan 100% toen de beurs de openstaande rente van BitMEX en Deribit overtrof. Het is momenteel aan het afkoelen van het hoogste punt ooit van $13,60.

Vorig jaar kreeg SBF de aandacht van de reguliere media na een donatie van $5,2 miljoen aan de politieke verkiezingscampagne van Joe Biden in november – de grootste bijdrager na miljardair Michael Bloomberg. De transactie die hij beweert, was ingegeven door het ‘algemene stabiliteits en besluitvormingsproces’ van het Biden-team. FTX, dat onlangs een Wall Street Bets-index heeft gemaakt met GME, AMC en DOGE, biedt ook voorspellingsmarkten en meer dan $100 miljoen aan bets werden op de verkiezingsavond op de beurs geplaatst.

SBF is een zelfverklaarde workaholic en vergelijkt zijn eigen geheugen met computer-RAM –

“Een bijkomend voordeel van de zitzakken: als ik op kantoor slaap, blijft mijn geest in de werkmodus en hoef ik de volgende dag niet alles opnieuw te laden.”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.